Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Maďarsko pripravilo nemocniciam príručku k novému koronavírusu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Príručka určuje postupy pre triedenie pacientov, zaobstarávanie zdravotníckych potrieb, ale aj vytváranie potrebnej infraštruktúry. Opisuje tiež základné princípy diagnostiky a ošetrovania.

Budapešť 28. marca (TASR) - Maďarský rezort ľudských zdrojov pripravil pre nemocnice príručku diagnostiky a terapie, ktorá určuje jednotný postup v prípadoch pacientov nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2, informoval v sobotu spravodajský server Napi.hu.

Tím expertov vedený ministrom ľudských zdrojov Miklósom Káslerom pripravil odborný manuál na základe skúseností viacerých krajín, ktoré prispôsobili na maďarské podmienky.

Príručka určuje postupy pre triedenie pacientov, dezinfikovanie ich okolia, zaobchádzanie s odpadom, zaobstarávanie zdravotníckych potrieb, ale aj vytváranie potrebnej infraštruktúry. Opisuje tiež základné princípy diagnostiky a ošetrovania.

Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Maďarsku 11 pacientov. Počet potvrdených nakazených novým druhom koronavírusu stúpol na 343. Z nákazy sa zatiaľ vyliečilo 34 ľudí. Počet osôb v nemocničnej karanténe vzrástol na 87. Akreditované laboratóriá testovali doposiaľ celkom 10.303 vzoriek podozrivých na infekciu.


spravodajca TASR Ladislav Vallach