Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

V Poľsku pribudlo vyše 26.000 nakazených a 378 úmrtí

Zdravotná sestra s ochrannýn štítom na hlave drží dokumentáciu pacienta, ktorý čaká na koronavírusový test pred nemocnicou vo Varšave, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V približne 38-miliónovom Poľsku dosiaľ plne zaočkovali už vyše 20 miliónov ľudí.

Varšava 27. novembra (TASR) - V Poľsku pribudlo za posledných 24 hodín 26.182 nových prípadov nákazy koronavírusom a 378 súvisiacich úmrtí. S odvolaním na údaje tamojšieho ministerstva zdravotníctva o tom v sobotu informovala agentúra PAP.

Počet hospitalizovaných s covidom v poľských nemocniciach stúpol z piatkových 19.332 na 19.707. Medzi nimi je aj 1752 pacientov dýchajúcich pomocou pľúcnej ventilácie.

Rezort zdravotníctva na Twitteri informoval, že krajina disponuje celkovo 2364 pľúcnymi ventilátormi. Uviedol tiež, že aktuálne je v karanténe celkovo 744.912 ľudí. Ochorenie COVID-19 od začiatku pandémie prekonalo už 2.978.108 ľudí.

V približne 38-miliónovom Poľsku dosiaľ plne zaočkovali už vyše 20 miliónov ľudí, píše PAP.

Za posledných päť týždňov Poľsko eviduje postupný nárast počtu nových prípadov infekcií a hospitalizácií. Najvyššiu úmrtnosť na covid hlásia z regiónov na východe krajiny, ktoré majú najnižšiu zaočkovanosť.

Poľská vláda donedávna odmietala prijať prísnejšie opatrenia, odvolávajúc sa na nepokoje, ktoré v súvislosti so zavedením reštrikcií vypukli v Holandsku či Rakúsku. Minister zdravotníctva však začiatkom tohto týždňa vyhlásil, že ak sa epidemická situácia do polovice decembra nezlepší, vláda pristúpi k sprísneniu protipandemických opatrení.