Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

V rôznych častiach Humenného rekonštruujú chodníky a spevnené plochy

Ilustračné foto. Foto: EASYFOTO TASR - Jozef Poliak

Celá rekonštrukcia bude stáť takmer 160.000 eur a financie čerpá mesto z vlastných zdrojov.

Humenné 27. novembra (TASR) - Samospráva v Humennom pristúpila počas novembra k rekonštrukcii chodníkov v rôznych častiach mesta. "Šesť objektov, ktorých sa opravy dotknú, bolo vybraných aj na základe žiadostí a podnetov zo strany obyvateľov," uviedol Martin Škuba z tlačového referátu mestského úradu.

Celá rekonštrukcia bude stáť takmer 160.000 eur a financie čerpá mesto z vlastných zdrojov. Práce chcú ukončiť v závislosti od počasia ešte v tomto roku.

"Na Šmidkeho ulici v lokalite Kudlovce prebieha rekonštrukcia chodníka od križovatky. V prvej etape zahŕňa obnovu v dĺžke 140 metrov so šírkou 1,5 metra. Prvých zhruba desať metrov už pôvodný chodník prakticky ani neexistoval," priblížil Škuba. Chodník dlhý 250 metrov prechádza obnovou aj na Kalininovej ulici. Na Gorkého ulici na Sídlisku II zase v rámci projektu vybudujú priepustnú parkovaciu plochu z polovegetačných tvárnic. "Lesná ulica bude mať nový asfaltový vstup ku garážam. Na Laboreckej ulici sa rekonštruuje 110 metrov dlhý chodník, ktorý bol tiež v značne zdevastovanom stave," doplnil Škuba s tým, že na Ulici SNP sa mení povrchová úprava a podložie 250-metrového chodníka.