Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Väzni vyrobili takmer 230.000 ochranných rúšok

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

V slovenských ústavoch testovali 52 väznených osôb. Ochorenie COVID-19 potvrdili v marci u jedného väzňa - z ústavu v Bratislave z otvoreného oddelenia.

Bratislava 1. mája (TASR) - Slovenskí väzni doteraz vyrobili v strediskách vedľajšieho hospodárstva už 227.595 ochranných rúšok. Uvádza sa to v aktuálnom týždňovom prehľade Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), zverejnenom na jeho sociálnej sieti.

Zároveň väzni vyrobili doteraz 1008 overalov a skompletizovali 20.572 ochranných štítov. "Predpokladaný počet vyrobených kusov overalov pre pokrytie potrieb väzenstva sme úspešne dosiahli, na základe čoho sme rozhodli o momentálnom ukončení ich výroby," uvádza ZVJS.

V slovenských ústavoch testovali 52 väznených osôb. Ochorenie COVID-19 potvrdili v marci u jedného väzňa - z ústavu v Bratislave z otvoreného oddelenia. Po pozitívnom teste ho eskortovali do väzenskej nemocnice v Trenčíne. Z ochorenia je už vyliečený. V preventívnej ústavnej karanténe je v súčasnosti deväť osôb.

Aktuálne sa v slovenských ústavoch nachádza 10.467 odsúdených a obvinených, vyplýva ďalej z týždňového prehľadu ZVJS

V Liečebno-rehabilitačnom stredisku ZVJS v Omšení v okrese Trenčín sa v súčasnosti nachádza ďalších 63 Slovákov vracajúcich sa zo zahraničia. Prijali ich v noci na utorok (28.4.). Táto skupina repatriantov čaká na otestovanie na COVID-19, ktorému sa podrobí v sobotu (2.5.).