Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia

Verejnosť môže pripomienkovať stratégiu obnovy budov na webe

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Podľa časového harmonogramu, ktorý zverejnili v materiáli, má v auguste prebehnúť hodnotenie strategického dokumentu.

Bratislava 31. júla (TASR) – Verejnosť môže písomne pripomienkovať strategický dokument z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR s názvom Dlhodobá stratégia obnovy fondu budov. TASR o tom v piatok informoval rezort. Oznámenie o strategickom dokumente je dostupné na stránke ministerstva a záujemcovia o pripomienky majú na doručenie písomného stanoviska 15 dní.

Stanovisko treba poslať písomne na adresu ministerstva. Dokument je zverejnený na https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/vystavba-5/stavebnictvo/dokument y-a-materialy, pričom oznámenie o strategickom dokumente s celoštátnym dosahom je zverejnené aj na webovej stránke envirorezortu – www.enviroportal.sk.

„Cieľom Dlhodobej stratégie obnovy budov je podporou obnovy vnútroštátneho fondu bytových a nebytových budov dosiahnuť do roku 2050 vysoko energeticky efektívny a dekarbonizovaný fond budov na Slovensku,“ píše sa v dokumente. V strategickom materiáli je zahrnutý aj plán s opatreniami a merateľnými ukazovateľmi pokroku na národnej úrovni. Obsahuje aj identifikáciu finančných nástrojov a mechanizmov potrebných na dosiahnutie cieľa a zabezpečenie a uľahčenie nákladovo efektívnej transformácie existujúcich bytových a nebytových budov na budovy s takmer nulovou potrebou energie.

Podľa časového harmonogramu, ktorý zverejnili v materiáli, má v auguste prebehnúť hodnotenie strategického dokumentu, v októbri sa má podrobiť medzirezortnému pripomienkovému konaniu a v decembri ho chce rezort predložiť na rokovaní vlády SR.