Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia

Volebné komisie na voľbu poštou začali sčítavať doručené hlasy

Na snímke členovia osobitnej okrskovej komisie pripravujú hlasovacie schránky s hlasmi slovenských občanov zo zahraničia na sčítanie 30. septembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

O voľbu poštou požiadalo spolu 72.993 ľudí. Zákonná lehota na doručenie návratnej obálky sa skončila v piatok 29. septembra o 12.00 h.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Okrskové volebné komisie na voľbu poštou začali v sobotu od 18.00 h sčítavať doručené hlasy zo zahraničia. Spolu hlasovalo poštou v rámci predčasných parlamentných volieb 58.779 voličov.

Riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová priblížila, že na každú okrskovú volebnú komisiu na voľbu poštou pripadá takmer 3300 hlasov na spočítanie. O voľbu poštou požiadalo spolu 72.993 ľudí. Zákonná lehota na doručenie návratnej obálky sa skončila v piatok 29. septembra o 12.00 h.

O priazeň voličov v predčasných parlamentných voľbách sa uchádza 25 politických subjektov. Po uzatvorení volebných miestností sa začnú vo väčšine volebných miestností od 22.00 h spočítavať hlasy. Priebežné neoficiálne výsledky bude možné po skončení moratória sledovať na weboch www.volbysr.sk aj na webe www.teraz.sk. Oficiálne výsledky budú známe až po tom, ako ich odobrí štátna volebná komisia.