Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia

Workshop flautistov vyvrcholí koncertom v Kostole sv. Kataríny

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Workshop bol určený hráčom, mladým flautistom, ktorí už majú skúsenosť s hrou v súbore, a tiež pedagógom.

Banská Štiavnica 5. augusta (TASR) - Záverečným koncertom vyvrcholí v piatok (6. 8.) o 18.00 h v priestoroch Kostola sv. Kataríny v Banskej Štiavnici päťdňový workshop zameraný na flautovú hru pod názvom Flautokruhy.

Ako TASR informovali organizátori, účastníci worhshopu sa vzdelávali pod vedením francúzskeho lektora, pedagóga a člena viacerých hudobných zoskupení Robina Tromana, špecialistu na interpretáciu starej hudby, ako aj na uvádzanie diel súčasných autorov.

Workshop bol určený hráčom, mladým flautistom, ktorí už majú skúsenosť s hrou v súbore, a tiež pedagógom.

Ako uviedla dramaturgička podujatia Zuzana Kovárová Ladzianska, snaha o realizáciu workshopu vychádza z presvedčenia, že pre progres talentovaných hudobníkov je zásadné, aby mali možnosť stretnutí s hudbou v jej najčistejšej podobe, prostredníctvom aktívnej spolupráce s najlepšími hudobnými pedagógmi a interpretmi.

"Spôsob flautovej hry sa v priebehu historických období menil. Zdobenie, frázovanie, spôsob tvorenia tónu, improvizácia, to sú dôležité atribúty pri hre na zobcovej flaute, a bez vedomostí o nich by sme iba ťažko dokázali historickú hudbu pravdivo interpretovať," priblížila.

Usporiadateľom podujatia je Kultúrne centrum Eleuzína, ktoré sa od svojho vzniku v roku 2018 stalo dôležitým centrom kultúrneho a umeleckého diania v regióne.