Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia

Nemocnica v Krompachoch bude mať nový digitálny röntgen

Ilustračné foto Foto: TASR

Nový digitálny röntgen veľmi oceňujeme, keďže bude vďaka nemu vyšetrenie komfortnejšie nielen pre pacientov, ale aj pre náš zdravotnícky personál, uviedol riaditeľ krompašskej nemocnice.

Krompachy 26. marca (TASR) - Nemocnica Krompachy, ktorá je členom skupiny Agel SK, začala v stredu (25. 3.) s rekonštrukciou priestorov na rádiodiagnostickom pracovisku. Nové priestory umožnia inštaláciu digitálneho röntgenového prístroja, ktorý nemocnica získala nákupom z eurofondov. TASR o tom informovala manažérka komunikácie a PR spoločnosti Agel SK Ivana Popluhárová s tým, že nový röntgen bude stáť približne 160.000 eur.

Rekonštrukcia sa podľa Popluhárovej začala búracími prácami v priestoroch röntgenového pracoviska v pavilóne C. „Stavebné práce by mali trvať približne dva mesiace. Nový digitálny röntgen veľmi oceňujeme, keďže bude vďaka nemu vyšetrenie komfortnejšie nielen pre pacientov, ale aj pre náš zdravotnícky personál,“ uviedol riaditeľ krompašskej nemocnice Miroslav Kraus. Rekonštrukčné práce podľa Popluhárovej pacientov nemocnice neovplyvnia, RTG vyšetrenia sa vykonávajú momentálne pri chirurgickom oddelení, ktoré je plne digitalizované.