Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Preslávený bitkár vyrobil jednu z najkrajších akcií posledných rokov

Shawn Thornton vpravo a Matt Bartkowski sa tešia z gólu. Foto: TASR/AP

Shawn Thornton presvedčil o tom, že nie je iba bitkár, ale aj technicky vyspelý hokejista, ktorý vie dávať parádne góly.

Bratislava 29. januára (TERAZ.sk) - Veterán Shawn Thornton z Bostonu Bruins brázdi klziská NHL od sezóny 2002/2003, keď začínal v Chicagu Balckhawks (v roku 1997 ho draftovalo Toronto Maple Leafs). Viac ako gólmi sa však preslávil bitkami a ako obranca hokejových hviezd. Počas svojej kariéry na zámorských klziskách si vydobyl rešpekt aj obľubu u fanúšikov. Známe sú jeho bitky s Georgom Laraquom, Donaldom Brashearom alebo Rileym Cotom.

Thornoton okrem toho oplýva úžasnou hokejovou technikou. Presvedčil o tom v poslednom zápase s Floridou Panthers, keď predviedol jednu z najkrajších hokejových akcií v posledných rokoch a zakončil ju gólom. V deviatej minúte záverečnej tretiny po ľavej strane na obrannej modrej prebral puk. Prešiel s ním naprieč celým ihriskom až do pravého rohu útočného pásma, parádnou kľučkou sa zbavil dvoch protihráčov, puk potom potiahol k bránke, kde sa zbavil ďalších troch protihráčov a krásnou strelou prekonal brankára. Zvýšil na 5:2 pre medveďov. Na konečných 6:2 spečatil vysokú výhru medveďov nad pantermi Slovák Zdeno Chára.