Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Bučnevič sa podieľal na demontáži Chicaga, dosiahol métu 400 bodov

Na archívnej snímke ľavé krídlo St. Louis Blues Pavel Bučnevič (89) sa pokúša o strelu, keď obranca Anaheim Ducks Cam Fowler (4) bráni počas predĺženia hokejového zápasu NHL. Foto: TASR/AP

Bučnevič asistoval Toreymu Krugovi, ktorý skóroval prvýkrát po 17 zápasoch.

New York 11. apríla (TASR) - Hokejisti St. Louis vstúpili do zápasu s Chicagom (5:2) vo vysokom tempe. Úvodné štyri góly vsietili za 6:59 minúty so stopercentnou úspešnosťou striel. Boli to najrýchlejšie štyri úvodné góly v tejto sezóne. Asistenciou k nim prispel aj Pavel Bučnevič a dosiahol métu 400 bodov v NHL.

Bučnevič asistoval Toreymu Krugovi, ktorý skóroval prvýkrát po 17 zápasoch. Týmto gólom vyhnal z brány Petra Mrázeka, no do tretej tretiny nenastúpil pre nešpecifikované zranenie. "Rozhodne sme neboli pripravení. Ukázali svoje zúfalstvo zo svojho umiestnenia v tabuľke. Petrovi sme bohužiaľ veľmi nepomohli, hneď na začiatku musel čeliť prečísleniu," uviedol tréner hostí Luke Richardson. Domáci bojujú o voľnú kartu v Západnej konferencii, Chicago je predposledné.

Blackhawks prehrali 15 z prechádzajúcich 17 zápasov s Blues. V tom prechádzajúcom predĺžil Jordan Kyrou sériu duelov s bodovým zápisom na štyri (4+3), keď vsietil úvodné dva góly v priebehu 42 sekúnd. V štyroch stretnutiach za sebou bodovali aj Robert Thomas a spomínaný Bučnevič, ktorý má 400 bodov za 162 gólov a 238 asistencií.

Na západe trinásta Arizona dokázala vyhrať na ľade Vancouveru 4:3 pp, ktorý vedie Pacifickú divíziu. Vo svojom druhom zápase v lige mal bilanciu 1+1 bieloruský obranca hostí Vladislav Koljačonok, na druhej strane predĺžil sériu zápasov s bodovým zápisom na deväť J.T. Miller. V závere druhej tretiny vyrovnal na priebežných 1:1 a v sérii má na konte už dvanásť bodov (3+9). Asistenciu pri každom góle si pripísal kapitán a obranca domácich Quinn Hughes. V 79 zápasoch v tejto sezóne tak má už 91 bodov (17+74) a stal sa jedenástym obrancom v histórii NHL, ktorý dosiahol v jednom ročníku métu 90 bodov. Duel s troma asistenciami mal tretíkrát v tejto sezóne a pridal sa tak Bobbymu Orrovi a Rayovi Bourquemu.

Za Edmonton skóroval proti Vegas (5:1) Mattias Ekholm a strelil jedenásty gól v sezóne, čo je jeho kariérové maximum. Leon Draisatil mal bilanciu 1+1 a bodoval v treťom zápase v rade (2+3).