Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Bývalá videoanalytička Canucks obvinila klub, že ju neprávom prepustil

Na snímke hráči Vancouver Canucks, archívne foto. Foto: TASR/AP

Rachel Doerrieová tvrdí, že pri jej nedávnom vylúčení z tímu zohrali úlohu pohlavie, fyzické a mentálne postihnutie.

Vancouver 28. decembra (TASR) - Bývalá zamestnankyňa Vancouveru Canucks podala na hokejový klub žalobu. Rachel Doerrieová tvrdí, že pri jej nedávnom vylúčení z tímu zohrali úlohu pohlavie, fyzické a mentálne postihnutie.

Doerrieová bola analytičkou a asistentkou videotrénera. V nedeľu večer zverejnila na svojich sociálnych sieťach dokument, ktorý podrobne opisuje jej čas strávený v klube a odhaľuje aj všetky okolnosti jej odvolania. V dokumente sa uvádza, že "bola vystavená komplexnej diskriminácii. V tomto prípade pohlavia, telesného a duševného postihnutia."

Bývalá zamestnankyňa tvrdí, že sa hlásila priamo asistentke generálneho manažéra Emily Castonguayovej a práve ona údajne stála za jej prepustením. Klub, aj Castonguayová, všetky obvinenia odmietajú. "Som veľmi hrdá na svoju prácu pre Vancouver Canucks, verím, že som dobrým vodcom, človekom s vysokým morálnym charakterom, ktorý vždy rešpektuje a kladie svojich kolegov na prvé miesto. Tieto vyhlásenia pani Doerrieovej sú úplne nepravdivé a jej vyjadrenia o tom, čo som jej povedala, sú klamlivé nepresné. S pani Doerrieovou sa nikdy nezaobchádzalo na základe pohlavia, mentálneho postihnutia, alebo fyzického stavu. Keďže ide o právnu záležitosť, nebudeme sa ďalej vyjadrovať, a budeme rešpektovať nasledujúci proces," citoval Castonguayovú portál sportsnet.com.

Canucks Sports & Entertainment tiež zverejnila vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že ako organizácia nesúhlasí s obvineniami: "Naša organizácia poskytla pani Doerrieovej všetky zdroje, podporu a príležitosti, ktoré potrebuje na úspech vo svojej úlohe. Konali sme v dobrej viere a ctili sme si svoje zmluvné záväzky počas zamestnania pani Doerrieovej v organizácii a aj po ňom. Keďže ide o právnu záležitosť, v primeranom čase na ňu odpovieme."