Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Chicago Blackhawks zaradilo Mariána Hossu na listinu zranených hráčov

Hokejista Chicaga Blackhawks Slovák Marián Hossa leží na ľade v druhej tretine zápasu zámorskej hokejovej NHL proti Anaheimu Ducks v Chicagu 13. februára 2016. Foto: TASR/AP

Na farme v Rockforde čaká na svoju šancu Marko Daňo. Ďalšími adeptmi na zaplnenie voľného miesta na pravom krídle prvého útoku sú Fín Teuvo Teräväinen či Čech Jiří Sekáč.

Chicago 15. februára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa vynechá v zámorskej NHL zrejme až dva týždne. Jeho klub Chicago Blackhawks ho v nedeľu zapísal na listinu zranených hráčov a zo záložného tímu Rockford IceHogs (AHL) povolal na miesto neho Vincenta Hinostrozu.

Tréner "jastrabov" Joel Quenneville verí, že jeho dôležitý hráč nebude absentovať viac ako dva týždne. "Dúfame v dva týždne. To asi tak očakávame," citoval ho portál csnchicago.com. Šéf lavičky obhajcu naznačil, že viacerí hráči dostanú teraz viac času na ľade, aby v dôležitých zápasových momentoch Hossu nahradili. "Pre viacerých hráčov je to dobrý test. Dostanú šancu ukázať sa v dôležitých minútach, na konci zápasov, v presilovkách, oslabeniach. Všetko sú to momenty času na ľade, pri ktorých hráči chcú byť. Pri tomto všetko sme sa mohli na Hossu úplne spoľahnúť, teraz budú hrať iní," dodal Quenneville.

Práve toto otvára väčší priestor aj pre Hossovho krajana a spoluhráča Richarda Pánika. Proti Torontu by mal dokonca nastúpiť v prvej formácii: "Je to pre mňa obrovská príležitosť dokázať, čoho som schopný. Budem sa snažiť hrať jednoducho moju hru," citoval Slováka csnchicago.com.

Ako pôvodne informoval portál Chicago Tribune, "čierni jastrabi" neočakávajú, že by mali byť Hossove zdravotné problémy vážnejšieho charakteru. Svedčí o tom aj skutočnosť, že úradujúci šampióni nezaradili 37-ročného krídelníka na listinu dlhodobo zranených hráčov. Podľa predbežných odhadov vynechá Hossa niekoľko najbližších stretnutí.

Hossa nedohral sobotňajší zápas, v ktorom Chicago prehralo doma s Anaheimom 2:3 po predĺžení. Trenčiansky odchovanec opustil ľadovú plochu v druhej tretine so zranenou nohou za pomoci lekára a spoluhráčov a do hry sa už nevrátil.

Nešťastný moment sa udial v 35. minúte, keď Hossa vo veľkej rýchlosti vnikol po pravom krídle do útočného pásma a chcel obísť obrancu Ducks Hampusa Lindholma. Švéd čistým bodyčekom vrazil do Hossu, ktorý stratil rovnováhu a nešťastne narazil na zadný mantinel. Po páde zostal ležať na ľade, ktorý napokon opustil so zranenou ľavou nohou. Starší z bratov Hossovcov strelil v prebiehajúcej sezóne 10 gólov a pridal 18 asistencií v 54 zápasoch. Od méty 500 gólov v NHL ho delia už len štyri zásahy. "Je to nepríjemné. Prišli sme o jedného z najlepších hráčov. Teraz všetci veríme, že nepôjde o vážne zranenie," povedal kapitán Chicaga a center Hossovho útoku Jonathan Toews.

Na farme v Rockforde čaká na svoju šancu Marko Daňo. Ďalšími adeptmi na zaplnenie voľného miesta na pravom krídle prvého útoku sú Fín Teuvo Teräväinen či Čech Jiří Sekáč.