Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Rinne vynuloval Chicago, Pánik rozdal 7 bodyčekov a Ducks zvíťazil

Brankár tímu Naschville Predators Pekka Rinne v zásahu proti slovenskému hráčovi Richardovi Pánikovi v drese Blackhawks v zápase NHL, 13. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Slováci Marián Hossa a Richard Pánik v drese "jastrabov" vyšli naprázdno.

New York 14. apríla (TASR) - Hokejisti Chicaga neúspešne vstúpili do play off zámorskej NHL. V úvodnom dueli štvrťfinále Západnej konferencie podľahli v noci na piatok na domácom ľade Nashvillu 0:1, keď jediný gól súboja strelil v 8. minúte švédsky útočník Viktor Arvidsson.

Pre Blackhawks bol neprekonateľnou prekážkou brankár Pekka Rinne. Fín kryl všetkých 29 striel domácich hráčov a zaknihoval si druhé čisté konto v play off v kariére. Slováci Marián Hossa a Richard Pánik v drese "jastrabov" vyšli naprázdno, Hossa sa počas 16:37 min. prezentoval štyrmi strelami, Pánik (13:29 min.) si pripísal mínusku a rozdal až sedem bodyčekov, najviac spomedzi všetkých hráčov. Tretí slovenský útočník v službách Chicaga Tomáš Jurčo sa nezmestil do zostavy. Prvýkrát v histórii sa podarilo brankárovi Nashvillu vychytať v play off nulu na klzisku súpera. "Urobili sme výbornú prácu. Nedali sme šancu Chicagu hrať jeho hru, v tomto zápase sme zahrali veľmi dobre najmä takticky," povedal pre zámorské médiá Rinne, ktorý očakáva, že séria "predátorov" s Chicagom bude dlhá.

Víťaz základnej časti a držiteľ Prezidentskej trofeje Washington zdolal v úvodnom súboji 1. kola Toronto 3:2 až po predĺžení a ujal sa vedenia v sérii. Autorom víťazného gólu Capitals bol v 6. minúte predĺženia netradičný strelec Tom Wilson, paradoxne rodák z Toronta. "Toto je ten čas, kedy sa môžu hráči presláviť takýmto spôsobom," uviedol na margo Wilsonovho zásahu tréner domácich Barry Trotz. "Je to šialené. Akonáhle skončil puk v sieti, bol to skvelý pocit," dodal samotný strelec gólu. V drese Maple Leafs odohral Martin Marinčin svoj prvý zápas v play off v kariére, na ľade strávil 13:43 min., vyslal tri strely a duel dokončil s mínuskou. Slovenský obranca nahradil v zostave zraneného kolegu Nikitu Zajceva.

Anaheim zvládol úvodný duel štvrťfinále Západnej konferencie, keď si na domácom ľade poradil s Calgary 3:2. Hrdinom stretnutia bol kapitán Ducks Ryan Getzlaf. Tridsaťjedenročný kanadský center otvoril skóre zápasu už v úvodnej minúte v presilovej hre a neskôr si pri druhom góle domácich pripísal asistenciu. Stal sa tak prvým hráčom v histórii klubu, ktorý vo vyraďovačke dosiahol hranicu sto bodov. Momentálne má Getzlaf bilanciu 30 gólov a 71 asistencií. "Plameňom" z Calgary sa na klzisku Anaheimu nedarí dlhodobo, táto prehra bola pre nich v poradí 28. v rade a na skalp Anaheimu na jeho pôde čakajú už takmer jedenásť rokov.

Najbližšie sa slovenskí hokejisti predstavia v play off v noci z piatka na sobotu. Edmonton s Andrejom Sekerom čaká druhý zápas proti San Jose a rovnako aj Boston so Zdenom Chárom nastúpi v Ottawe v druhom zápase série.

play off NHL /na štyri víťazstvá/

prvý zápas štvrťfinále Východnej konferencie

WASHINGTON CAPITALS - TORONTO MAPLE LEAFS 3:2 pp (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)

Góly:
13. Williams (Oshie, Shattenkirk), 36. Williams (Niskanen, Kuznecov), 66. Wilson - 2. Marner (van Riemsdyk, Bozak), 10. Gardiner. Brankári: Holtby - Andersen, strely na bránku: 44:37, 18.506 divákov.

/stav série: 1:0/


prvé zápasy štvrťfinále Západnej konferencie

CHICAGO BLACKHAWKS - NASHVILLE PREDATORS 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól:
8. Arvidsson (Forsberg, Johansen). Brankári: Crawford - Rinne, strely na bránku: 29:20, 22.075 divákov.

/stav série: 0:1/


ANAHEIM DUCKS - CALGARY FLAMES 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Góly:
1. Getzlaf (Silfverberg, Theodore), 34. Rakell (Getzlaf, Bieksa), 38. Silfverberg (Eaves, Theodore) - 9. Monahan (Versteeg, Brodie), 30. Bennett (Versteeg, D. Hamilton). Brankári: Gibson - Elliott, strely na bránku: 41:32, 17.174 divákov.

/stav série: 1:0/


Slováci v akcii:



Marián Hossa (Chicago) 16:37 0 0 0 0 3 0

Richard Pánik (Chicago) 13:29 0 0 0 -1 3 0

Martin Marinčin (Toronto) 13:43 0 0 0 -1 1 0

/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/