Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Colorado zdolalo Dallas a vynútilo si siedmy zápas

Na snímke prekonaný brankár Dallasu Anton Chudobin v 6. zápase semifinále Západnej konferencie 2. kola play off hokejovej NHL Dallas Stars - Colorado Avalanche (1:4) v noci na 3. septembra 2020. Foto: TASR/AP

V šiestom súboji 2. kola play off zvíťazili nad Dallasom a vyrovnali stav série.

Edmonton 3. septembra (TASR) - Hokejisti Colorada si vynútili rozhodujúci siedmy zápas o postup do finále Západnej konferencie NHL. V šiestom súboji 2. kola play off zvíťazili nad Dallasom so slovenským obrancom Andrejom Sekerom 4:1 a vyrovnali stav série na 3:3. Siedmy duel je na programe v piatok o 22.00 SELČ.

Stars sa ujali vedenia zásluhou Fína Mira Heiskanena, ktorý predĺžil svoju bodovú sériu už na sedem zápasov (3+8), čím vytvoril nový klubový rekord obrancu v play off. Ešte v závere prvej tretiny však vyrovnal strelou od modrej Nikita Zadorov a v 28. minúte sa o kľúčový gól postaral ďalší bek Cale Makar. Colorado si už vedenie postrážilo, po "žabke" Nathana MacKinnona zvýšil Mikko Rantanen na 3:1 a necelé tri minúty pred koncom MacKinnon strelou do prázdnej bránky uzavrel skóre. MacKinnon tak s bilanciou 1+1 natiahol svoju skvelú bodovú šnúru, pripísal si minimálne bod vo všetkých 14 stretnutiach (deväť gólov a 16 asistencií) v nadstavbe. Zaradil sa tým na druhé miesto ligovej histórie, keď vyrovnal série Marka Messiera (Edmonton Oilers, 1988) a Bobbyho Orra (Boston Bruins, 1970). Rekord drží Bryan Trottier, ktorý bodoval v prvých 18 zápasoch play off v roku 1981. "Treba sa učiť z predchádzajúcich zápasov, vziať si z nich to dobré a pracovať na veciach, v ktorých sa potrebujete zlepšiť," vyslovil sa center Avalanche. "My tak robíme. Každý zápas si zanalyzujeme, snažíme sa zlé veci odstrániť a na pozitívnych momentoch ďalej stavať. Čaká ma môj tretí zápas číslo sedem, dosiaľ som ani jeden nevyhral. Chcem to zmeniť. Verím, že sa nám podarí prebojovať do 3. kola," dodal MacKinnon.

Gól a asistenciu zaznamenal aj jeho spoluhráč z útoku Rantanen. Oporou denverského tímu bol opäť Michael Hutchinson, v poradí tretí brankár Colorada dostal ďalšiu šancu pri zraneniach Philippa Grubauera a Pavla Francouza a vo svojom druhom kariérnom štarte v play off znovu vychytal víťazstvo. Zneškodnil 27 striel súpera. "Nemali sme ideálny štart, chýbala nám energia, to však obom tímom. Potrebovali sme disciplinovaný, trochu inteligentnejší prístup k stretnutiu a myslím si, že sa to chalanom podarilo," spokojne konštatoval tréner Avalanche Jared Bednar. "Lavínam" sa však zranil kapitán Gabriel Landeskog, ktorého v závere druhej tretiny porezala korčuľa spoluhráča Makara. V tretej časti absolvoval už len jedno striedanie. "Ak by nám chýbal, bola by to obrovská strata. V závere na chvíľu nastúpil, tak verím, že sa dá stopercentne do poriadku a bude pripravený na ďalší zápas," povedal Makar.

Stars, ktorí viedli 3:1 na zápasy, nevyužili ani druhú možnosť na ukončenie série. O postupujúcom tak rozhodne siedmy zápas. "Najlepší hráči súpera sú produktívni, kým tí naši nie. V tejto fáze sezóny musia opory zabrať. Bez toho to nepôjde," povzdychol si tréner Dallasu Rick Bowness. Andrej Sekera, ktorý nastúpil tradične v tretej obrannej dvojici "hviezd", odohral 14 minút a 41 sekúnd a zblokoval štyri strely.



2. kolo play off NHL

semifinále Západnej konferencie

šiesty zápas:

Dallas - Colorado
1:4

/stav série: 3:3/