Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Colorado zdolalo v Tampere Columbus 6:3, Rantanen s hetrikom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Modrokabátnici neuspeli v uplynulých štyroch dueloch a so 6 bodmi z 11 zápasov sú najslabší tím súťaže.

Tampere 5. novembra (TASR) - Hokejisti Colorada Avalanche zvíťazili v piatkovom zápase vo fínskom Tampere nad Columbusom Blue Jackets 6:3. V prvom stretnutí fínskej edície NHL Global series zažiaril domáci Fín Mikko Rantanen, ktorý zaznamenal hetrik a asistenciu. Štyrmi asistenciami sa prezentoval jeho spoluhráč Nathan MacKinnon.

Hráči Colorada viedli v zápase 3:0, no Columbus dokázal vyrovnať. Od stavu 3:3 však prevzali iniciatívu opäť "lavíny," ktoré tromi gólmi v záverečnej časti rozhodli o svojom víťazstve. Tímy sa v Tampere stretnú aj v sobotňajšom zápase (od 19.00 SEČ). Hráči Avalanche zvíťazili po dvoch prehrách a po 10 zápasoch majú 11 bodov. "Modrokabátnici" neuspeli v uplynulých štyroch dueloch a so 6 bodmi z 11 zápasov sú najslabší tím súťaže.



sumár:

Colorado Avalanche - Columbus Blue Jackets 6:3 (2:0, 1:2, 3:1)

Góly: 2. O´Connor (Newhook, E. Johnson), 13. Compher (Toews, Girard), 21. Rantanen (Rodrigues, MacKinnon), 49. Rantanen (Makar, MacKinnon), 51. Makar (MacKinnon, Rantanen), 59. Rantanen (MacKinnon, Toews) - 22. Voráček (Laine, Werenski), 28. Laine (Gaudreau, Jenner), 43. Foudy (Robinson, Bean). Brankári: Georgijev - Merzlikinš, strely na bránku: 36:39.