Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Corey Perry sa vracia do profiligy, dohodol sa na zmluve s Edmontonom

Pravé krídlo Chicaga Blackhawks Corey Perry (94) hrá počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL proti Nashville Predators, 18. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Perry sa vlani v lete dohodol na ročnej zmluve za štyri milióny dolárov s Chicagom, ktoré ho získalo z Tampy. V tíme mal najmä pomôcť v rozvoji draftovej jednotky Connora Bedarda.

Edmonton 22. januára (TASR) - Skúsený kanadský hokejista Corey Perry sa vracia do NHL. Šancu mu dal klub Edmonton Oilers, s ktorým podľa TSN podpísal kontrakt do konca sezóny s ročným platom 775.000 amerických dolárov. Tridsaťosemročný krídelník si ešte môže finančne prilepšiť výkonnostnými bonusmi. "Olejári" podpis zmluvy oficiálne potvrdili v pondelok, Perry bude na drese nosiť číslo 90.

Perry sa vlani v lete dohodol na ročnej zmluve za štyri milióny dolárov s Chicagom, ktoré ho získalo z Tampy. V tíme mal najmä pomôcť v rozvoji draftovej jednotky Connora Bedarda. Za "jastrabov" odohral 16 zápasov, v ktorých získal deväť bodov za štyri góly a päť asistencií. Jeho pôsobenie v Chicagu sa však skončilo predčasne, Blackhawks s ním 30. novembra rozviazali kontrakt. Dôvodom bolo údajné nevhodné správanie, čo potvrdilo aj interné vyšetrovanie. Perry prejavil záujem pokračovať v NHL a komisár Gary Bettman neskôr potvrdil, že mu v tom liga nebude brániť.

Oilers vedení Connorom McDavidom a Leonom Draisaitlom sa po slabšom vstupe do sezóny a výmene trénera postupne vzchopili a momentálne ťahajú 13-zápasovú sériu víťazstiev - historicky najdlhšiu medzi kanadskými klubmi. Perry má mužstvu pomôcť svojimi skúsenosťami, je držiteľ Stanleyho pohára v drese Anaheimu z roku 2007, v sezóne 2010/11 sa stal s 50 gólmi najlepším strelcom základnej časti a získal aj Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča NHL. Okrem Anaheimu a Chicaga hral aj za Dallas, Montreal a Tampu Bay, pričom so všetkými tromi tímami postúpil do finále play off a zakaždým v ňom utrpel prehru.