Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Dacjuk v poriadku, nastúpi už proti Slovincom

Na snímke hore Jaroslav Halák, vľavo Andrej Meszároš (obaja Slovensko) a vpravo Pavel Dacjuk (Rusko). Archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Center tímu Detroit Red Wings vynechal pondelkový prvý tréning, na ktorý nastúpil domáci výber už aj s hráčmi z NHL.

Soči 11. februára (TASR) - Kapitán ruskej hokejovej reprezentácie Pavel Dacjuk podľa vlastných slov určite nastúpi na úvodný duel "zbornej" na ZOH v Soči vo štvrtok proti Slovinsku.

Center tímu Detroit Red Wings vynechal pondelkový prvý tréning, na ktorý nastúpil domáci výber už aj s hráčmi z NHL. Dacjuk sa síce oblečený v plnom výstroji zúčastnil na oficiálnom predolympijskom fotografovaní, ale následne ľadovú plochu opustil a tréning sledoval už iba zo striedačky v roli diváka. Pre problémy s ľavým kolenom bol elitný stredný útočník viac ako mesiac mimo hry a do kolotoča NHL sa vrátil iba minulý týždeň.

V utorok však Dacjuk už podľa informácie agentúry AP naplno trénoval, spoluhráčmi na krídlach v prvom útoku mu boli Iľja Kovaľčuk a Alexander Radulov.

Rusko bude v Soči tretím súperom Slovenska v základnej A-skupine, zápas je na programe v nedeľu 16. februára o 13.30 SEČ.