Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia NHL

Dallas uspel v Edmontone 5:3 a v sérii vedie 2:1, hetrik Robertsona

Hokejový krídelník Dallasu Stars Jason Robertson sa tesší po góle v zápase play off NHL s Edmontonom Oilers v pondelok 27. mája 2024. Foto: TASR/AP

Stars sa v sérii ujali vedenia 2:1.

Dallas 28. mája (TASR) - Hokejisti Dallasu zvíťazili v noci na utorok v treťom zápase finále Západnej konferencie NHL na ľade Edmontonu 5:3 a v sérii sa ujali vedenia 2:1. Hetrikom sa v drese hostí blysol Jason Robertson, bol to jeho prvý trojgólový zápis v play off v kariére.

Edmonton mal po prvej tretine náskok 2:0, keď si gól i asistenciu pripísal Connor McDavid a svoje sumárne konto v play off zaokrúhlil na 100 bodov (33+67) v 64 zápasoch. "Myslím si, že oni hrali od druhej tretiny o niekoľko úrovní vyššie a my sme poľavili. Viedli sme o dva góly, ale nechceli sme tento náskok udržiavať ďalších 50 minút. Snažili sme sa hrať ďalej," uviedol kapitán McDavid podľa nhl.com. Dallas však v druhej časti hry otočil skóre tromi gólmi v priebehu 3:33 min, keď dvakrát skóroval Robertson a po ňom aj Wyatt Johnston. "Bol to úplný obrat oproti prvej tretine. Myslím si, že boli pripravení zatlačiť nás od úvodu druhej časti a my sme tak trochu dúfali, že veci budú pokračovať rovnako ako v prvom dejstve, zaskočilo nás to," povedal tréner domácich Kris Knoblauch.

Adam Henrique vyrovnal 53 sekúnd pred koncom druhej časti na 3:3, ale v treťom dejstve sa už k nemu nikto nepridal: "Oni nás od druhej tretiny tlačili a my nie. Majú dobrý tím. Musíme nájsť spôsob, ako sa upokojiť a vrátiť sa k našej hre.“ Robertson v 52. minúte skompletizoval svoj hetrik a Miro Heiskanen potom spečatil víťazstvo hostí gólom do prázdnej bránky. "Určite chcem dávať góly. Už je to nejaký čas, čo som sa presadil naposledy. Samozrejme, chcel som pomôcť tímu a veľmi mi pomohol prvý gól. To mi potom dodalo sebavedomie. Je to niečo ako domino efekt," zdôraznil Robertson, ktorý neskóroval v predošlých desiatich zápasoch. K jeho streleckému výkonu sa vyjadril aj kouč Pete DeBoer: "Gólovým strelcom ako on stačí, aby jeden padol a zrazu to vyzerá ako keby tam bola futbalová bránka. Všetci strelci to majú takto. Samozrejme, veľmi nám pomohol aj návrat Roopea Hintza." Dvadsaťsedemročný fínsky útočník vynechal predchádzajúce štyri zápasy pre zranenie v hornej časti tela, ktoré utrpel 13. mája vo štvrtom stretnutí 2. kola proti Coloradu Avalanche. V zápase si pripísal asistenciu pri prvých dvoch góloch Robertsona. "Prvá tretina nebola z mojej strany najlepšia. Bolo však skvelé vidieť, že sme sa v druhej časti vrátili späť do hry a začali sme vyhrávať súboje," skonštatoval Hintz.

Za Oilers dal jeden gól Zach Hyman, ktorý je s 13 zásahmi líder tabuľky strelcov v play off. McDavid sa s 25 bodmi (4+21) dotiahol na čele produktivity na spoluhráča Leona Draisaitla (9+16), ktorý od začiatku vyraďovačky ťahal 13-zápasovú bodovú šnúru, no vyšiel naprázdno už v druhom stretnutí za sebou. V drese Dallasu zaznamenali Jamie Benn, Hintz i Tyler Seguin zhodne po dve asistencie. Brankár Jake Oettinger predviedol 27 úspešných zákrokov.

Štvrtý zápas série je na programe v noci na štvrtok (2.30 SELČ) opäť na ľade Edmontonu.



semifinále play off NHL

finále Západnej konferencie - 3. zápas /na 4 víťazstvá/:

Edmonton Oilers - Dallas Stars 3:5 (2:0, 1:3, 0:2)

Góly:
3. Hyman (McDavid, Bouchard), 8. McDavid, 40. Henrique (Brown) – 26. Robertson (Hintz, Seguin), 29. Robertson (Hintz), 30. Johnston (Stankoven, Benn), 52. Robertson (Seguin, Lindell), 59. Heiskanen (Benn). Brankári: Skinner - Oettinger, strely na bránku: 30:22.

/stav série: 1:2/