Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

VIDEO: Dallas vyhral na ľade St. Louis a vyrovnal stav série na 2:2

Na snímke vľavo hokejisti Dallas Stars sa tešia z víťazstva. Foto: TASR/AP

Rozhodujúci gól strelil v tretej minúte nadstaveného času Cody Eakin.

New York 6. mája (TASR) - Hokejisti Dallasu Stars triumfovali v štvrtom zápase 2. kola play off zámorskej NHL na ľade St. Louis Blues 3:2 po predĺžení a vyrovnali stav série na 2:2. Rozhodujúci gól strelil v tretej minúte nadstaveného času Cody Eakin.

Takmer päť hodín trvajúci duel Nashville - San Jose ukončil v polovici tretieho predĺženia domáci Mike Fisher, ktorý dorazil do siete strelu Mattiasa Ekholma. Predators po výsledku 4:3 vyrovnali stav série na 2:2, konferenčné semifinále sa teraz sťahuje späť do Kalifornie. Bol to zatiaľ najdlhší zápas v play off 2016.

Cody Eakin bol hrdinom Dallasu na ľade St. Louis. Na začiatku nadstavenia najskôr síce urobil chybu na vlastnej modrej čiare, ale hostia sa ubránili a z protiútoku zaznamenal Eakin prudkou strelou zápästím víťazný zásah. "Bolo to nevydarené striedanie, ktoré sa napokon skončilo našim gólom," smial sa po zápase Eakin. "Mali tam pár šancí, no podarilo sa nám vymaniť a na druhej strane som pri strele našiel malú medzeru."

Na rozhodujúci gól mu prihral Patrick Sharp. "Bol to pre nás veľký moment, krásne predĺženie. Mali sme ich v play off už viacero, ktoré sa pre nás neskončili dobre. Ale verili sme si a tešili sme sa, že môžeme vyrovnať sériu a ísť naspäť do Dallasu." V tohtoročnej vyraďovačke vyhrali Stars prvé predĺženie až na tretí pokus. Piaty duel je na programe v sobotu v American Airlines Center.

Bluesmanom nepomohli ani gól a asistencia Vladimira Tarasenka, jeden presný zásah zaznamenal Paul Šťastný - svoj premiérový v play off v prebiehajúcom ročníku. "Majú dobrý tím a my sme im dali až príliš veľa príležitostí," hneval sa obranca St. Louis Alex Pietrangelo. "To si nesmieme dovoliť. Je to na nás, aby sme na ľade robili dobré rozhodnutia." Pritom najmä v prvej tretine mali domáci viac šancí. "Nedorazili sme ich, hoci sme mohli. Viedli sme 1:0 a mali sme dosť možností pridať ďalšie góly. Naopak, v druhej časti sme im dovolili otočiť to," pridal kouč St. Louis Ken Hitchcock.

Takmer dva celé zápasy sa hrali v Nashville, kde prinieslo rozuzlenie drámy až tretie predĺženie. V 112. minúte strelu švédskeho obrancu Mattiasa Ekholma brankár Martin Jones iba vyrazil a puk do siete zasunul Mike Fisher, pre ktorého to bol druhý presný zásah stretnutia. Bol to najdlhší duel pre Predators v histórii. "Vyšlo to, pretože sme ukázali tímovosť a našli potrebnú energiu. Chceli sme hrať hlavne jednoducho a pomáhať si navzájom," tešil sa Fisher.

San Jose pritom bolo blízko k víťazstvu, ale do nadstavenia poslal zápas James Neal 4:21 min pred koncom tretej tretiny vyrovnávajúcim gólom na 3:3. V predĺžení sa potom Sharks predčasne tešili v 68. minúte. Joe Pavelski síce dal gól, ale ten arbitri neuznali hneď na ľadovej ploche a ich verdikt potom potvrdil aj videorozhodca. Pavelski sa totiž predtým dostal do kontaktu s brankárom Pekkom Rinnem.

"Chlapci si to zaslúžili, pretože dnes do toho investovali veľmi veľa," hodnotil tréner Nashvillu Peter Laviolette. "Táto kabína má charakter. Vyhrať takýto zápas je pre nás veľká vec. Inak by sme prehrávali 1:3, premenené na drobné jedno víťazstvo a tri prehry. Takto je všetko pre nás otvorené. Dnes hrali chlapci ako šampióni."

Piaty duel je na programe v sobotu na ľade San Jose.

NHL - play off - 2. kolo /na štyri víťazstvá/:
štvrtý zápas semifinále Západnej konferencie

ST. LOUIS BLUES – DALLAS STARS 2:3 pp (1:0, 1:2, 0:0 - 0:1)
Góly:
11. Tarasenko (Schwartz, Gunnarsson), 34. Šťastný (Tarasenko, Steen) – 25. Faksa, 26. Sharp (Jamie Benn, Spezza), 63. Eakin (Sharp, Jamie Benn). Brankári: Elliott - Lehtonen, strely na bránku: 26:28, 19.770 divákov
/stav série: 2:2/


NASHVILLE PREDATORS - SAN JOSE SHARKS 4:3 po trojnásobnom predĺžení (2:1, 0:1, 1:1 - 0:0, 0:0, 1:0)
Góly:
1. Wilson (Ekholm, Ellis), 10. Fisher (Neal, Josi), 56. Neal (Ellis, Wilson), 112. Fisher (Ekholm, Wilson) – 4. Burns (Couture, Martin), 35. Donskoi (Vlasic, Martin), 47. Burns (Couture, Thornton). Brankári: Rinne - Jones, strely na bránku: 45:47, 17.188 divákov
/stav série: 2:2/