Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

DeBoer opäť uspel v siedmom dueli, Oettinger verí v Stanleyho pohár

Fanúšikovia Dallasu Stars povzbudzujú v rozhodujúcom 7. zápase 2. kola zámorskej hokejovej NHL Dallas Stars - Seattle Kraken v Dallase v pondelok 15. mája 2023. Foto: TASR - AP

Stars sa vo finále konferencie predstavia po troch rokoch a ich súperom bude opäť Vegas Golden Knights.

New York 16. mája (TASR) - Kanadský hokejový tréner Peter DeBoer vyhral aj svoj siedmy zápas číslo sedem v play off NHL. Dallas pod jeho vedením zvíťazil nad Seattlom Kraken 2:1 a v sérii 2. kola triumfoval 4:3 na zápasy. Stars sa vo finále konferencie predstavia po troch rokoch a ich súperom bude opäť Vegas Golden Knights.

DeBoer sa stal prvým trénerom v histórii ligy, ktorý doviedol štyri rôzne tímy do konferenčného semifinále/finále play off v prvej sezóne. Okrem Dallasu sa mu to podarilo aj s Vegas, New Jersey Devils a San Jose Sharks. Päťdesiatštyriročný kouč sa v ďalšom kole stretne so svojím bývalým klubom. DeBoer pôsobil ako hlavný tréner Golden Knights, keď sa tím dostal do semifinále v roku 2021 a finále konferencie v roku 2020.

Práve pred tromi sezónami prehralo jeho mužstvo so Stars 1:4 na zápasy. "Čaká nás Vegas, no myslím si, že si najprv užijeme tento večer. Potom však už budeme hovoriť o tom, ako sa pripraviť," povedal DeBoer podľa nhl.com.

Dôležitou súčasťou tímu je brankár Jake Oettinger, ktorý kryl v siedmom stretnutí 22 z 23 striel Kraken. Dvadsaťštyriročného Američana v predchádzajúcom zápase po štyroch inkasovaných góloch vystriedal Scott Wedgewood, no v rozhodujúcom dueli podržal svoje mužstvo. "Nemyslím si, že som mal najlepšiu sériu v kariére, ale ukazuje to, aký sme tím. Viem, že ešte môžem byť lepší a viac pomôcť spoluhráčom," uviedol Oettinger.

Dallas delia štyri víťazstvá od postupu do šiesteho finále o zisk Stanleyho pohára. Zatiaľ triumfovali len v sezóne 1998/99, keď zdolali Buffalo Sabres 4:2 na zápasy. Oettinger však verí, že Stars by to mohli zopakovať. "Myslím, že tento rok to môžeme vyhrať. Ak hráme tak, ako chceme a robíme správne maličkosti, vieme zdolať kohokoľvek. Pred štyrmi týždňami malo šancu 32 tímov a teraz zostali už len štyri. Sme na polceste, no určite bližšie ako pred týždňom," skonštatoval Oettinger.

Prvý duel finále Západnej konferencie je na programe v noci na sobotu o 2.30 SELČ na ľade Golden Knights.