Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Dowd šikovným tečom rozhodol o triumfe Washingtonu nad Bostonom

Hokejisti Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (8), Tom Wilson (43), T.J. Oshie (77) a Justin Schultz (2) sa tešia z gólu Nica Dowda počas predlĺženia v prvom zápase semifinále 1. kola play off Východnej konferencie hokejovej NHL Washington Capitals - Boston Bruins 15. mája 2021 vo Washigtone. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Dôležité je dobre čítať hru. V predĺžení sme boli aktívni, tlačili sme sa pred súperovu bránku a dočkali sme sa gólovej odmeny, uviedol Dowd pre zámorské médiá.

New Yorkd 16. mája (TASR) - Hokejisti Washingtonu vstúpili úspešne do 1. kola play off NHL. V úvodnom zápase semifinále Východnej divízie zdolali na svojom ľade Boston 3:2 po predĺžení. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral za Capitals proti svojmu bývalému klubu 19:07 minúty a mal plusový bod, brankár Jaroslav Halák nebol ani na striedačke Bruins.

Washington sa musel už v prvej tretine vyrovnať s nečakaným problémom, keď odstúpil brankár Vítek Vaněček pre zranenie v dolnej časti tela. Nahradil ho Craig Anderson, 39-ročný veterán si pripísal 21 zákrokov. O triumfe domácich rozhodol po necelých piatich minútach predĺženia Nic Dowd. Ďalšími hrdinami Caps boli T.J Oshie s dvoma asistenciami a Tom Wilson, ktorý sa tentoraz predviedol po športovej stránke a okrem asistencie pri víťaznom góle strelil úvodný gól duelu.

Dowd pri víťaznom góle predviedol šikovný teč. "Dôležité je dobre čítať hru. V predĺžení sme boli aktívni, tlačili sme sa pred súperovu bránku a dočkali sme sa gólovej odmeny," uviedol Dowd pre zámorské médiá. Tréner Capitals Peter Laviolette vyzdvihol výkon brankára Andersona, ktorý odchytal prvý duel play off od roku 2017. "Pre Craiga to bola náročná situácia, no svojej úlohy sa zhostil veľmi dobre. Je plastický príklad toho, že keď človek každý deň na sebe tvrdo pracuje, výsledok sa dostaví."

Strelec úvodného gólu Bostonu Jake DeBrusk ocenil výkon Caps. "Súperom nikdy nič nedarujeme a robili sme všetko preto, aby sme Washingtonu čo najviac skomplikovali život. Treba však športovo priznať, že Capitals boli v predĺžení lepší a išli za víťazstvom. Bol to vyrovnaný duel, v ktorom si oba tímy vytvorili veľa šancí, Washington však mal navrch. Musíme sa z tejto prehry rýchlo otruasť a v druhom zápase podať lepší výkon."

Popri play off sa ešte stále dohráva aj základná časť, v predposlednom zápase Vancouver zdolal domáci Edmonton 4:1. Connor McDavid si v drese Oilers pripísal asistenciu a uzavrel svoj účet po 56 stretnutiach na 105 bodov za 33 gólov a 72 asistencií. Kanadské bodovanie ovládol o 21 bodov pred tímovým kolegom Leonom Draisaitlom. Edmonton vo štvrtok SELČ vstúpi do play off, Vancouver sa rozlúči s touto sezónou z nedele na pondelok proti Calgary.


NHL - výsledky:



1. kolo play off
semifinále Východnej konferencie:
WASHINGTON CAPITALS - BOSTON BRUINS 3:2 pp (1:1. 1:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 7. Wilson (Oshie, Sprong), 29. Dillon (Mantha, Ovečkin), 65. Dowd (Oshie, Wilson) – 14. DeBrusk (Lazar), 37. Ritchie (Pastrňák, McAvoy). Brankári: Vaněček (14. Anderson) - Rask, strely na bránu: 32:26, 5333 divákov

/stav série: 1:0/


základná časť:

EDMONTON OILERS - VANCOUVER CANUCKS 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
Góly: 13. Larsson (McDavid, Draisaitl) – 22. Horvat (Pearson), 50. Highmore (Miller, Hughes), 50. Boyd (Vesey), 54. Highmore (Boeser, Miller). Brankári: Koskinen - Demko, strely na bránku: 32:41


Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Washington) 0 0 0 +1 1 0 19:07