Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Flyers získali MacDonalda, Meszároša asi čaká výmena

Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo

Meszároš patrí k často spomínaným hráčom v súvislosti s výmenou, pretože bude po sezóne bez zmluvy a stane sa nechráneným voľným hráčom.

Philadelphia 5. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš zo zámorského klubu NHL Philadelphia Flyers sa s najväčšou pravdepodobnosťou môže pripraviť na výmenu pred stredajšou uzávierkou prestupov. Vedenie "letcov" totiž získalo z New Yorku Islanders Andrewa MacDonalda za dva výbery v draftoch a útočníka Matta Mangeneho. Pre slovenského reprezentanta tak pravdepodobne nezostane na modrej čiare voľné miesto.

Meszároš patrí k často spomínaným hráčom v súvislosti s výmenou, pretože bude po sezóne bez zmluvy a stane sa nechráneným voľným hráčom. Príchod MacDonalda, ktorý v Islanders patril medzi štyroch najlepších obrancov, je signálom, že klub sa bude chcieť slovenského reprezentanta zbaviť. Médiá spájajú jeho meno s Bostonom Bruins, kde by sa stretol s krajanom Zdenom Chárom. "Dlho som nebol v situácii, že sa mi končila zmluva a bol som terčom možnej výmeny. V prvom rade sa sústredím na výkony v drese Flyers a až po sezóne budem riešiť čo ďalej. Najradšej by som ostal vo Philadelphii, ale uvidíme čo sa stane. Prežívam náročnú sezónu, ale napriek tomu by som ju tu chcel dohrať," povedal pre delcotimes.com Meszároš, ktorý sa mnohých prípadoch nedostal do zostavy trénera Craiga Berubeho. V 38 dueloch zaznamenal 28-ročný obranca 17 bodov (5+12). Okrem Meszároša hrozí podľa delcotimes.com výmena aj zadákom Braydonovi Coburnovi, či Erikovi Gustafssonovi.