Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Gáborík si pripísal prvý bod v sezóne

Slovinec Anže Kopital skóruje do brány Michaela Hutchinsona v službách Winipegu, Kopitarovi asistuje Slovák Marián Gáborík. Foto: TASR/AP

V ďalšom stretnutí si Toronto v zostave s Richardom Pánikom poradilo s NY Rangers na jeho ľade vysoko 6:3.

New York 13. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík pomohol v noci na pondelok jednou asistenciou k domácemu triumfu Los Angeles nad Winnipegom 4:1. Pre obhajcu Stanleyho pohára to bolo po predošlých prehrách so San Jose (0:4) a Arizonou (2:3 pp) prvé víťazstvo v novej sezóne NHL. V druhom nočnom stretnutí si Toronto v zostave s Richardom Pánikom poradilo s NY Rangers na jeho ľade vysoko 6:3.

Gáborík asistoval pri druhom góle svojho tímu, keď po strele Drewa Doughtyho od modrej čiary volil namiesto priamej dorážky prihrávku na lepšie postaveného spoluhráča Anžeho Kopitara, ktorý nemal problém skórovať do odkrytej bránky. Skúsený slovenský krídelník si tak pripísal prvý kanadský bod v ročníku, po zápase mu do štatistík pribudla aj pluska, počas takmer 16-minútového pobytu na ľade zaznamenal tri strely na bránku súpera. Kings si vypracovali na konci druhej tretiny už štvorgólový náskok, za hostí stačil v 38. minúte už iba skorigovať na 4:1 Bryan Little.

"Dobre sme kombinovali, strávili veľa času v útočnom pásme a vytvorili si niekoľko šancí. Vieme, že dokážeme hrať ešte lepšie. Týmto víťazstvom sme určite vykročili správnym smerom," uviedol pre zámorské médiá Kopitar. Najvýraznejšou mierou sa pod dvojbodový zisk "kráľov" podpísal útok vedený Jeffom Carterom s mladými krídlami Tylerom Toffolim a Tannerom Pearsonom, ktorý sa postaral o tri zo štyroch gólov domácich. Pre ich čísla dresov 77, 73, 70 prezývajú tento trojzáprah "That 70s Line".

Všetci traja nazbierali v zápase zhodne gól a asistenciu. "Jeff nám veľmi pomáha, je to jeden z najlepších hráčov v lige. Keď sa trápime, vždy nás povzbudí. Tanner a ja sa snažíme od neho veľa naučiť," povedal na adresu Cartera jeho spoluhráč z lajny Toffoli. Kings tak v domácom Staples Center v doterajších deviatich vzájomných súbojoch s Winnipegom, respektíve jeho predchodcom Atlantou, ešte ani raz neprehrali v riadnom hracom čase, so súperom majú bilanciu 7 víťazstiev a 2 prehry po predĺžení či nájazdoch. Jubilejný 500. duel v NHL odohral obranca Jets Mark Stuart.

Los Angeles Kings vs. Winipeg Jets


Z prvého triumfu v sezóne sa radovali aj hráči Toronta, ktorí vyhrali v newyorskej Madison Square Garden nad domácimi Rangers 6:3. Hostia rozhodli o osude duelu v druhej tretine, keď v rozmedzí 10 minút strelili päť gólov. Vyhnali tak z bránky ostrieľaného Švéda Henrika Lundqvista, ktorého po šiestom inkasovanom góle nahradil Cam Talbot. "Čelili sme brankárovi, ktorý nezvykne mať veľa zlých zápasov. Dnes jeden taký zažil...," vyslovil sa na adresu víťaza Vezinovej trofeje z roku 2012 tréner "javorových listov" Randy Carlyle. "Musím chytať lepšie. No je viacero vecí, ktoré musíme v našej hre zdokonaliť," priznal svoj podiel viny za prehru Lundqvist. Brankárov menili aj Maple Leafs, Jamesa Reimera, ktorý zaznamenal prvý štart v ročníku, trafil v 47. minúte do hlavy domáci Dominic Moore a musel prenechať miesto medzi žrďami Jonathanovi Bernierovi. Reimer by mal byť v poriadku, jeho striedanie súviselo skôr s protokolom o povinnom vyšetrení hráča pri podozrení na otras mozgu, ktorý sa nepotvrdil. V drese Toronta konečne zabral prvý útok s Tylerom Bozakom (1+1) a tykadlami Jamesom van Riemsdykom (1+1) a Philom Kesselom (1+2), ktorý sa dosiaľ herne trápil. Slovák Richard Pánik odohral v štvrtom útoku hostí len necelých šesť minút a zápas ukončil s jednou mínuskou.

NY Rangers vs. Toronto Maple Leafs


Sumáre zápasov NHL:

NY RANGERS - TORONTO 3:6 (1:1, 1:5, 1:0)



Góly: 18. Nash (St. Louis, Staal), 34. Stempniak, 55. Brassard (Kreider, Stempniak) - 8. Franson (Bozak, Kessel), 26. Kessel (Phaneuf, Franson), 28. Kadri (van Riemsdyk, Winnik), 30. van Riemsdyk (Komarov), 35. Bozak (Kessel, Robidas), 36. Clarkson (Percy, Komarov). Brankári: Lundqvist (36. Talbot) - Reimer (47. Bernier), strely na bránku: 38:36, 18.006 divákov.



LOS ANGELES - WINNIPEG 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)



Góly: 7. Toffoli (Doughty, Carter), 11. Kopitar (GÁBORÍK, Doughty), 23. Pearson, 37. Carter (Toffoli, Pearson) - 38. Little (Frolík, Enström). Brankári: Jones - Hutchinson (23. Pavelec), strely na bránku: 31:30, 18.230 divákov.



Slováci v akcii:

Marián Gáborík (Los Angeles) 15:56 0 1 1 +1 0 3 0

Richard Pánik (Toronto) 5:28 0 0 0 -1 0 0 0