Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Gáboríkov štart je stále neistý, klub má záujem ho do Soči pustiť

Marián Gáborík, archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Účasť v Soči je pre Gáboríka momentálne absolútnou prioritou. Aby do Ruska mohol letieť, musí najskôr dostať zelenú od lekárskeho tímu Columbusu.

Columbus 17. januára (TASR) - Štart Mariána Gáboríka na ZOH v Soči má naďalej nejasné kontúry. Slovenský hokejista sa zotavuje po decembrovej operácii zlomenej kľúčnej kosti a termín jeho návratu na ľad je otázny. Ak bude v čase začiatku olympijského turnaja pripravený hrať, klub NHL Columbus Blue Jackets mu podľa prezidenta pre hokejové operácie Johna Davidsona nebude brániť obliecť si reprezentačný dres.

Gáboríka v tejto sezóne sprevádza smola, v NHL stihol odohrať iba 18 zápasov. Najskôr ho na takmer šesť týždňov vyradilo zranenie kolena, hneď v prvom zápase po návrate do zostavy Blue Jackets utrpel 21. decembra v dueli s Philadelphiou zlomeninu kľúčnej kosti. Jeho "comeback" vtedy trval iba štyri striedania a v šatni sa neubránil slzám. "Bolo to zničujúce. Pár dní som sa z toho nevedel dostať," priznal rýchlonohý útočník pre periodikum Columbus Dispatch. Na Štedrý deň ho operovali. "A teraz sa iba snažím, aby sa môj stav zlepšil tak rýchlo, ako to len pôjde. Ale ktovie ako to nakoniec dopadne..."

Absolútna priorita

Marián Gáborík
Foto: TASR/AP Photo
Účasť v Soči je pre Gáboríka momentálne absolútnou prioritou. Aby do Ruska mohol letieť, musí najskôr dostať zelenú od lekárskeho tímu Columbusu. "Ak bude zdravý, chceme, aby hral," naznačil záujem Blue Jackets o štart svojej opory na olympiáde Davidson. "Ak zdravý nebude, samozrejme, hrať nebude môcť." Situáciu zbytočne nesilí ani samotný Gáborík. "Ak nebudem v poriadku, nemá cenu ísť do toho. Nebudem klamať seba, ani svoj tím - tento tím (Blue Jackets) ani olympijský tím. Ďalšou vecou je, že musím byť vo forme, aby som bol platný. Nemôžem iba tak naskočiť do zápasov," povedal slovenský forvard pre Columbus Dispatch.

Tajnička Gáboríkovej (ne)účasti v Soči sa pravdepodobne rozuzlí už na budúci týždeň. Na jeho konci čaká krídelníka dôležité röntgenové vyšetrenie, ktoré ukáže, či je kosť dostatočne pevne zrastená s vloženou stabilizačnou doštičkou, aby mohol začať korčuľovať. V prípade pozitívneho výsledku ho klub pravdepodobne deaktivuje z listiny zranených hráčov a je naklonený pustiť ho na olympiádu aj v prípade, že by pred odletom do Ruska už neodohral v drese "modrokabátnikov" ani jeden zápas v NHL. Pauza v zámorskej profilige je od 9. februára, na slovenský tím čaká na ZOH prvý duel 13. februára proti USA.