Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Gáborík už môže hrať, začne vo štvrtom útoku

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo

Tridsaťdvaročný krídelník tak bude trénerovi Toddovi Richardsovi k dispozícii vo štvrtkovom súboji proti New Jersey.

Columbus 27. februára (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets v stredu oficiálne stiahol slovenského útočníka Mariána Gáboríka z listiny zranených hráčov. Tridsaťdvaročný krídelník, ktorý vynechal pre zlomeninu kľúčnej kosti posledných 22 stretnutí profiligy i olympijský turnaj v Soči, tak bude trénerovi Toddovi Richardsovi k dispozícii vo štvrtkovom súboji proti New Jersey.

Podľa denníka Columbus Dispatch začne Gáborík vo štvrtom útoku s Markom Letestuom a Derekom MacKenziem. Zároveň by nemal chýbať v jednej z dvoch presilovkových formácií Blue Jackets.

Gáborík odohral pre zranenia v aktuálnej sezóne iba 18 duelov s bilanciou päť gólov a sedem asistencií. Najskôr laboroval pre problémy s kolenom. Na ľad sa vrátil 21. decembra, ale hneď v prvom zápase utrpel fraktúru kľúčnej kosti.

Trenčiansky odchovanec, ktorého Columbus získal v marci 2013 z tímu New York Rangers, je už dlhší čas terčom špekulácií ohľadom výmeny do iného klubu. Koniec prestupového obdobia v NHL je 5. marca.