Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Gauthier podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Anaheimom

Hokejový útočník Bostonu College Cutter Gauthier (19) oslavuje gól do siste Michiganu vo štvrtok 11. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Dvadsaťročný útočník môže absolvovať debut v prvom tíme v noci na piatok, keď Ducks ukončia svoju sezónu duelom vo Vegas.

Anaheim 15. apríla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s Cutterom Gauthierom.

Dvadsaťročný útočník môže absolvovať debut v prvom tíme v noci na piatok, keď Ducks ukončia svoju sezónu duelom vo Vegas. Anaheim ho získal z Philadelphie výmenou za obrancu Jamieho Drysdalea a výber v 2. kole budúcoročného draftu. Flyers si ho vybrali z piateho miesta draftu v roku 2022, no generálny manažér klubu Danny Briere v januári vyhlásil, že mladík odmietol podpísať zmluvu, trénovať s tímom a ani nekomunikoval s vedením organizácie.

V prebiehajúcej sezóne tak hral za Boston College v univerzitnej súťaži NCAA a v 41 zápasoch nazbieral 65 bodov (38+27). Na uplynulých juniorských MS pomohol USA k zisku titulu, keď v siedmich zápasoch strelil dva góly a na ďalších desať prihral. Na turnaji ho vyhlásili za najlepšieho útočníka.