Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Gretzky sa údajne snaží priniesť profiligu do Seattle

Wayne Gretzky na archívnej snímke Foto: TASR/AP

Zatiaľ nie je známe, či chce založiť úplne nový klub, alebo odkúpiť podiel v existujúcom tíme a presťahovať ho do Seattlu.

Seattle 5. júla (TASR) - Bývalý legendárny kanadský hokejista Wayne Gretzky by sa mohol vrátiť do NHL v pozícii majiteľa klubu. Podľa denníka New York Post sa niekdajší fenomenálny útočník a neskôr tréner Phoenixu Coyotes pripojil ku skupine investorov, ktorá sa snaží pritiahnuť profiligu do amerického mesta Seattle.

Ide o jednu z troch skupín, ktorá má záujem vybudovať klub v meste na severozápade USA. Zatiaľ nie je známe, či chce založiť úplne nový klub, alebo odkúpiť podiel v existujúcom tíme a presťahovať ho do Seattlu. Gretzkého agent Darren Blake informáciu NY Post nepotvrdil, ale prezradil, že jeho klienta niektorí investori v minulosti lákali: "Možní budúci vlastníci klubov mu často telefonujú, aby získali jeho podporu. Seattle nie je v tomto smere výnimkou."

Seattle je mesto na pobreží Tichého oceánu, ktoré patrí medzi hlavných favoritov na založenie klubu v prípade, ak sa vedenie NHL rozhodne rozšíriť počet účastníkov. Komisár NHL Gary Bettman mesto naposledy navštívil v máji, vtedy sa stretol so starostom Edom Murraym a bol aj informovaný o stave výstavby novej arény.