Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Halák súčasťou hráčskej výmeny, bude obliekať dres Buffala

Jaroslav Halák Foto: TASR/AP Photo

Jaroslav Halaká odchytal za bluesmanov celkovo v štyroch ročníkoch NHL 161 stretnutí.

New York 1. marca (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa v zámorskej NHL stal súčasťou nečakanej hráčskej výmeny. Vedenie klubu St. Louis Blues si totiž vyžiadalo z Buffala Sabres brankára Rayana Miller a útočníka Steve Otta, pričom do tímu "šablí" okrem Haláka smerovali aj krídelník Chris Stewart, nádejný útočník William Carrier a právo výberu v prvom kole draftu v roku 2015. Súčasťou trejdu je aj podmienka, že ak Miller zostane v St. Louis alebo sa klub prebojuje minimálne do finále Západnej konferencie, Buffalo dostane od "bluesmanov" právo výberu v prvom kole draftu aj v tomto roku. Informoval oficiálny portál nhl.com.

Odchovanec bratislavského hokeja už nechytal za St. Louis ani v zápase v noci na sobotu, v ktorom "bluesmani" prehrali na ľade Anaheimu Ducks 0:1. Halák nastúpil v tejto sezóne na 37 stretnutí, v ktorých dosiahol bilanciu 24 víťazstiev, 9 prehier a 4 remíz s priemerom 2,23 inkasovaného gólu na zápas a 91,7% úspešnosťou zákrokov. Buffalo bude pre 29-ročného gólmana tretím klubom v profilige. Prvé štyri sezóny v zámorí pôsobil v tíme Montreal Canadiens, ktorý si ho vybral na drafte v roku 2003 v 9. kole. Do St. Louis prišiel v lete 2010, za "bluesmanov" odchytal celkovo 161 stretnutí. "My sme veľmi spokojní s výmenou. Získali sme výborného brankára a dvoch kvalitných útočníkov," uviedol generálny manažér Buffalo Tim Murray. Halák sa o post jednotky v bránke Sabres popasuje so Švédom Jhonasom Enrothom.

Hlavnou postavou výmeny bol však Miller. Tridsaťtriročný americký reprezentant, držiteľ Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára sezóny 2009/2010, po 12 rokoch strávených v Buffale konečne dostal šancu byť súčasťou tímu s reálnymi vyhliadkami na zisk Stanleyho pohára. "Chcem sa poďakovať každému v Buffale, priateľom, fanúšikom, klubu, všetkým, ktorí počas tých rokov vo mne verili a podporovali ma. Som vďačný spoluhráčom, hokej je tímová hra a bez nich by som nič nedokázal. Súčasne sa veľmi teším na novú výzvu. S niekoľkými hráčmi zo St. Louis som si zahral na olympiáde v Soči. Viem, že tím je výborne poskladaný. Verím, že to v play off dotiahneme ďaleko," uviedol Miller, ktorý za 12 sezón v profilige dosiahol štatistiky 284 výhier, 186 prehier, 57 remíz s gólovým priemerom 2,60 a 91,6-percentnou úspešnosťou zásahov.