Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Haláka trápi menšie zranenie

Jaroslav Halák v zápase proti Philadelphii. Foto: Teraz.sk/Paul Martinka

Slovenský hokejový reprezentant bol naposledy v akcii vo víťaznom prípravnom zápase NHL s Philadelphiou (3:2) odchytal 40 minút.

New York 30. septembra (TASR) - Jaroslav Halák je tretím slovenským hokejistom, ktorý sa zranil počas prebiehajúcej prípravy pred novou sezónou zámorskej NHL. Brankára New Yorku Islanders trápia problémy v hornej časti tela.

Halák bol naposledy v akcii 21. septembra, keď vo víťaznom prípravnom zápase s Philadelphiou (3:2) odchytal 40 minút. Odvtedy pauzoval pre menšie zranenie. Ako informoval portál newsday.com, 30-ročný brankár v pondelok trénoval iba individuálne, no podľa slov trénera "ostrovanov" Jacka Capuana by sa mal do konca týždňa zapojiť do spoločnej tímovej prípravy. Jeho zdravotný stav budú kluboví lekári posudzovať zo dňa na deň.

Okrem Haláka sa zdravotné problémy nevyhli ani kapitánovi Bostonu Zdenovi Chárovi, ktorý rovnako laboruje s bližšie nešpecifikovaným zranením v hornej časti tela. Opora "medveďov" už začala s individuálnym tréningom a je veľmi pravdepodobné, že stihne začiatok sezóny. Ďalší slovenský obranca Andrej Meszároš si poranil slabiny v čase, keď mal v Colorade bojovať o zmluvu.