Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Brankárska kométa Hammond vynechá pre zranenie slabín úvod sezóny

Na archívnej snímke brankár Ottawy Andrew Hammond vyráža puk v zápase hokejovej NHL Anaheim Ducks - Ottawa Senators v noci na 26. februára 2015. Foto: TASR/AP

Hammond vletel v minulom ročníku na profiligovú scénu ako kométa a mal výrazný podiel na tom, že klub z kanadskej metropoly prekĺzol v poslednej chvíli do play off.

Ottawa 3. októbra (TASR) - Hokejisti Ottawy Senators sa budú musieť v úvode sezóny NHL 2015/2016 zaobísť bez brankára Andrewa Hammonda. Ten si na štvrtkovom tréningu natiahol slabiny a podľa denníka Ottawa Sun vynechá minimálne dva týždne.

Hammond vletel v minulom ročníku na profiligovú scénu ako kométa a mal výrazný podiel na tom, že klub z kanadskej metropoly prekĺzol v poslednej chvíli do play off. Dovtedy prakticky neznámy brankár sa ujal v Ottawe role tímovej jednotky po zranení Craiga Andersona a svojimi bravúrnymi výkonmi ťahal "senátorov" od víťazstva k víťazstvu. V záverečnej štvrtine základnej časti dostal šancu v 23 zápasoch, pričom doviedol svoj tím k 20 výhram. V riadnom hracom čase prehral iba raz, priemer inkasovaných gólov stlačil na 1,79 a dosiahol úspešnosť zásahov 94,1 percenta. Za svoje výkony si vyslúžil od vedenia Ottawy nový trojročný kontrakt v celkovej hodnote 4,05 mil. dolárov.