Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Michal Handzuš chce v Soči nakopnúť formu a dobré umiestnenie

Slovenský hokejový reprezentant Michal Handzuš počas rozhovoru s novinármi po príchode do dejiska XXII. zimných olympijských hier v Soči v pondelok 10. februára 2014. Foto: TASR/Jakub Súkup

Michal Handzuš neprežíva najlepšiu klubovú sezónu a tak verí, že účasť na zimnej olympiáde ho inšpiruje k lepším výkonom

Soči 10. februára (TASR) - Michal Handzuš sa začal tešiť na zimnú olympiádu až po poslednom zápase pred prestávkou v zámorskej NHL, aby zbytočne nepokúšal osud. Pred ôsmimi rokmi sa totiž v tomto období v profilige zranil a prišiel o účasť pod piatimi kruhmi.

"Pred Turínom som sa zranil v predposlednom stretnutí a na olympiádu som nakoniec nešiel. Odvtedy sa už radšej dopredu veľmi nepozerám, keďže človek nikdy nevie, ako sa to môže skončiť. Takže to nadšenie príde až po poslednom zápase v NHL," uviedol skúsený reprezentant v dejisku XXII. zimných hier v Soči.

Posledný duel za oceánom odohral v noci na piatok na ľade Phoenixu. "Tam prebehol aj taký malý ceremoniál, či lúčenie. V zámorí všetci berú olympiádu ako veľkú udalosť. Cestuje tam veľa hráčov z NHL, ktorú prerušia na dva-tri týždne. A keďže Kanada a USA patria medzi favoritov, je to pre nich prestížna vec."

Tridsaťšesťročný center dorazil do Soči vo štvrtok dopoludnia spolu s ďalšími slovenskými posilami zo zámoria. Kým let ho prekvapil v dobrom slova zmysle, bezpečnostné kontroly spojené s olympiádou už menej. "Let trval iba osem a pol hodiny, takže sme všetci boli príjemne prekvapení a dopadlo to najlepšie, ako mohlo. No museli sme absolvovať viacej kontrol a batožinu nám prebrali tak, ako som ešte nevidel," uviedol Handzuš, ktorý ale chápe postup bezpečnostných zložiek: "Síce je to prísnejšie, ale hlavne, aby to dopadlo tak, že sa tu nič zlé nestane. Preto má každý s tými opatreniami trpezlivosť."

Handzuš neprežíva najlepšiu klubovú sezónu a tak verí, že účasť na zimnej olympiáde ho inšpiruje k lepším výkonom. "Forma by mohla byť aj lepšia. Posledné tri týždne to určite nebolo ideálne, ale verím, že som už za tým spravil čiaru a že tu sa mi bude dariť viac. Spokojný budem, keď predvedieme dobrý hokej a urobíme dobré umiestnenie. Musíme ísť malými krokmi a v týchto prvých dňoch najmä dobre natrénovať a dať sa dokopy ako mužstvo," dodal.