Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Tréner ČR Jandač má pred MS zatiaľ tri posily z NHL, príde aj Musil

Český brankár Petr Mrázek. Foto: TASR/AP

Budúci týždeň v utorok by sa mu mal na sústredení v Prahe hlásiť brankár Detroitu Petr Mrázek, neskôr výber doplnia aj krídelník Jakub Voráček z Philadelphie a obranca Jakub Kindl z Floridy.

Praha 14. apríla (TASR) - Tréner českej hokejovej reprezentácie Josef Jandač môže na májových MS zatiaľ počítať s tromi posilami z NHL. Budúci týždeň v utorok by sa mu mal na sústredení v Prahe hlásiť brankár Detroitu Petr Mrázek, neskôr výber doplnia aj krídelník Jakub Voráček z Philadelphie a obranca Jakub Kindl z Floridy.

Negatívnou správou je, že výstupnými zdravotnými prehliadkami vo svojich kluboch neprešli obranca Radko Gudas z Philadelphie a útočník Pavel Zacha z New Jersey, ktorých plánoval Jandač osloviť v súvislosti s MS. Kouč zareagoval na Gudasovu ospravedlnenku a podľa portálu iDnes.cz povolal v piatok do tímu iného zámorského zadáka Davida Musila, ktorý v tejto sezóne pôsobil v Tucsone, farme Arizony Coyotes. Ten by sa mal k mužstvu pripojiť takisto budúci týždeň. Musil si už v minulosti vyskúšal NHL, v sezóne 2014/15 odohral v drese Edmontonu štyri zápasy, v ktorých získal dve asistencie. Syn bývalého reprezentanta Františka Musila väčšinu zámorskej kariéry ale strávil v AHL, v tomto ročníku nazbieral v 60 dueloch nižšej súťaže 18 bodov (4+14).

Česi sa na MS predstavia v parížskej B-skupine, kde postupne narazia na Kanadu, Bielorusko, Fínsko, Nórsko, Slovinsko, Francúzsko a Švajčiarsko.