Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

VIDEO: Chicago zdolalo Boston, Hossa asistoval, no nedohral

Tréner Chicaga Joel Quenneville ukazuje na sveteľnú tabuľu počas prerušnia hry, vľavo pri striedačke stojí slovenský útočník Chicaga Marián Hossa počas zápasu zámorskej NHL Boston Bruins - Chicago Blackhawks 3. apríla 2016 v Chicagu. Foto: TASR/AP

Štatistiky si o asistenciu vylepšil aj Marko Daňo.

Chicago 3. apríla (TASR) - Hokejisti Chicaga Blackhawks s Mariánom Hossom v zostave zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL nad Bostonom Bruins 6:4. Tento výsledok zahral do kariet Floride a "bez boja" spečatil jej postup do play off. "Panteri" sa vo vyraďovacej fáze objavia piatykrát v klubovej histórii a prvýkrát od sezóny 2011/2012.

Hossa prispel k triumfu domácich jednou asistenciou, no po kolízii v strednom pásme s protihráčom Frankom Vatranom v záverečnej tretine odišiel z ľadu a už sa do zápasu nevrátil. V pondelok by mal slovenský útočník, ktorého delí jediný presný zásah od dosiahnutia 500-gólovej méty, absolvovať lekárske vyšetrenia. Podľa zámorských médií však jeho zranenie ľavej nohy nie je vážne a je pravdepodobné, že už v utorok proti Arizone bude môcť hrať. Hossov kolega z útoku Patrick Kane sa hetrikom dostal cez 100-bodovú hranicu v základnej časti sezóny. "Je to pre mňa špeciálny moment. Som rád, že sa mi podarilo pokoriť túto métu pred domácim publikom," priznal Kane, ktorý sa vyhupol na trojcifernú bodovú hranicu prvýkrát počas svojej deväťročnej zámorskej kariéry. Naposledy sa spomedzi hráčov Chicaga podarilo pokoriť 100-bodovú métu v sezóne 1993/1994 Jeremymu Roenickovi.

Pre trénera domácich "jastrabov" Joela Quennevillea to bolo jubilejné 800. víťazstvo v NHL. Viac ich má len legendárny Scotty Bowman (1244). "Mal som to šťastie, že som počas kariéry pôsobil vo skvelých kluboch. Prácu v Chicagu si užívam, baví ma, je tu skvelá partia hráčov, ktorí túžia po úspechu. O to ľahšie sa s nimi zbierajú víťazstvá," vyhlásil Quenneville. Chicago viedlo už 6:0, lenže poľavilo a Bostonu sa podarilo štyrmi gólmi v rade zápas zdramatizovať. Obranca "medveďov" Zdeno Chára si pripísal na konto bod za asistenciu. Boston si skomplikoval boj o play off, keď na Detroit a Philadelphiu stále stráca jeden bod. "Viedli sme 6:0 a mali sme z nášho výkonu skvelý pocit, súperovi sme však dovolili v priebehu niekoľkých sekúnd streliť dva góly a v záverečnej tretine ďalšie dva. Musíme sa z týchto chýb poučiť, v play off nás môže každá mrzieť dvojnásobne," vyhlásil Kane.



Štatistiky si o asistenciu vylepšil aj Marko Daňo, na rozdiel od Cháru sa však tešil z víťazstva jeho Winnipegu nad Minnesotou 5:1. Pre dvadsaťjedenročného útočníka to bol ôsmy bod v 31. zápase sezóny. Wild ukončili sériu troch triumfov, ale pred Coloradom majú na poslednej postupovej pozícii v Západnej konferencii stále náskok piatich bodov. "Verím, že to úspešne dobojujeme a nebudeme chýbať v play off. Dnes sme mohli spečatiť náš postup, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo. Ale stále to máme vo vlastných rukách. V každom prípade však vieme, že sa budeme musieť veľmi zlepšiť," vyhlásil brankár Minnesoty Devan Dubnyk.

Aj tretie tohtosezónne pennsylvánske derby sa stalo korisťou Pittsburghu, ktorého hráči zvíťazili nad Philadelphiou 6:2. "Tučniaci" zaznamenali už šieste víťazstvo v sérii. Ich nováčik medzi žrďami Matthew Murray zvíťazil aj pri svojom druhom štarte ako náhradník zraneného Marca-Andreho Fleuryho, keď sa prezentoval 28 úspešnými zákrokmi. "Vyšiel nám vstup do zápasu. Viedli sme po prvej tretine 2:0 a súpera sme miestami dusili v jeho obrannom pásme. Ani na okamih nám nehrozilo, že by Philadelphia otočila skóre. Kontrolovali sme dianie na ľade, podali sme výborný kolektívny výkon," pochvaľoval si Sidney Crosby, ktorý v 16. minúte otvoril skóre stretnutia a aspoň bod si tak pripísal už v osemnástom z uplynulých devätnástich zápasov.

Anaheim vďaka dvom presným zásahom vo vlastnom oslabení a 24 zákrokom Johna Gibsona zdolal Dallas na domácom ľade 3:1 a znova vedie tabuľku Pacifickej divízie o bod pred Los Angeles. Nate Thompson otvoril skóre v druhej tretine pri hre v početnej nevýhode a Ryan Kesler v úvodných sekundách záverečnej tretiny rovnako počas oslabenia zvýšil už na 2:0. Radek Faksa síce zdramatizoval duel, ale Ryan Getzlaf v závere strelou do prázdnej bránky spečatil štvrtú výhru Ducks z uplynulých piatich súbojov.

výsledok:
CHICAGO BLACKHAWKS - BOSTON BRUINS 6:4 (2:0, 4:2, 0:2)
Góly:
14. Anisimov (Panarin, Seabrook), 19. Kane, 21. Kane (Anisimov, Panarin), 22. Toews (HOSSA, Ladd), 26. Panarin (Kane, Anisimov), 35. Kane (Panarin, Seabrook) - 40. Pastrňák (Krejčí, CHÁRA), 40. Bergeron (McQuaid, Marchand), 43. Bergeron (Eriksson, Krug), 50. Marchand (Krug, Bergeron). Brankári: Darling - Rask (22. Gustavsson), strely na bránku: 34:46, 22.156 divákov.



PITTSBURGH PENGUINS - PHILADELPHIA FLYERS 6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Góly:
16. Crosby (Kessel, Letang), 17. Bennett (Sheary, Schultz), 31. Hörnqvist, 45. Hagelin (Bonino, Letang), 50. Fehr (Cullen, Kühnhackl), 59. Fehr (Cullen) - 40. Simmonds (Giroux, MacDonald), 49. Voráček (Gostisbehere, Couturier). Brankári: Murray - Mason, strely na bránku: 39:30, 18.673 divákov.



COLORADO AVALANCHE - ST. LOUIS BLUES 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)
Góly:
56. Duchene (Bödker, Grigorenko) - 6. Backes (Tarasenko, Shattenkirk), 9. Pääjärvi (Šťastný, Brouwer), 17. Parayko (Steen, Tarasenko), 24. Pietrangelo (Brodziak), 58. Brouwer (Backes, Pietrangelo). Brankári: Varlamov (21. Pickard) - Allen (21. Nilsson), strely na bránku: 31:39, 15.485 divákov.



WINNIPEG JETS - MINNESOTA WILD 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Góly:
18. Scheifele (Ehlers, Burmistrov), 33. Thorburn (Halischuk), 50. Copp (Petan, Chiarot), 53. Stafford (Trouba, DAŇO), 58. Wheeler (Ehlers, Trouba) - 48. Granlund (Koivu, Parise). Brankári: Pavelec - Dubnyk, strely na bránku: 34:29, 15.294 divákov.



ANAHEIM DUCKS - DALLAS STARS 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Góly:
13. Thompson, 41. Kesler (Silfverberg), 60. Kesler - 59. Faksa (Spezza). Brankári: Gibson - Niemi, strely na bránku: 25:25, 16.585 divákov.



Slováci v akcii:
Zdeno Chára (Boston) 23:48 0 1 1 1 5 2
Marián Hossa (Chicago) 13:06 0 1 1 -2 6 0
Marko Daňo (Winnipeg) 13:01 0 1 1 -1 0 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/