Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Hráčmi týždňa v NHL sú Crosby, Bučnevič a Jones

Center Sidney Crosby z Pittsburghu Penguins sa teší z gólu so spoluhráčmi počas zápasu zámorskej NHL proti Chicagu Blackhawks 20. novembra 2022 v Chicagu. Foto: TASR - AP

Kapitán Penguins nazbieral v štyroch zápasoch až jedenásť bodov (4+7), čo bolo najviac zo všetkých hráčov súťaže.

New York 21. novembra (TASR) - Hráčom týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stal útočník Pittsburghu Sidney Crosby. Medzi tromi hviezdami sa podľa oficiálnej stránky súťaže ocitli aj krídelník St. Louis Pavel Bučnevič a brankár Seattlu Martin Jones.

Kapitán Penguins nazbieral v štyroch zápasoch až jedenásť bodov (4+7), čo bolo najviac zo všetkých hráčov súťaže. V stretnutiach s Minnesotou (6:4) a Chicagom (5:3) zaznamenal už 36. a 37. štvorbodový večer v kariére a prvé dva v prebiehajúcej sezóne. Proti Blackhawks strelil 80. víťazný gól v NHL. Tridsaťpäťročný Crosby nazbieral v 19 dueloch prebiehajúcej sezóny 27 bodov (10+17).

Bučnevič nazbieral v štyroch dueloch sedem bodov (3+4) a Blues pomohol k štyrom víťazstvám. Týždeň zakončil druhým štvorbodovým (2+2) zápasom v kariére proti Anaheimu (6:2). Dvadsaťsedemročný útočník má na konte 11 bodov (4+7) v 12 dueloch.

Jones uspel v oboch zápasoch, do ktorých nastúpil s priemerom 1,90 inkasovaných gólov a 93,2% úspešnosťou zákrokov. Kraken vyhrali oba zápasy 3:2 po predĺžení.