Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Hronek vytvoril v NHL klubový rekord,Copleyho víťazný debut v drese LA

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Český obranca získal celkovo v 25 zápasoch už 24 bodov (6+18) a je priebežne siedmy najproduktívnejší bek NHL.

New York 7. decembra (TASR) - Český hokejista Filip Hronek dokázal bodovať vo všetkých z úvodných jedenástich zápasov Detroitu na ľadoch súperov v tomto ročníku NHL. Vytvoril tým nový klubový rekord a stal sa iba druhým obrancom v histórii profiligy, ktorému sa to podarilo. Úspešnejší bol len Paul Coffey v drese Edmontonu, ktorý v sezóne 1986/87 bodoval v úvodných dvanástich dueloch vonku.

Dvadsaťpäťročný Hronek zaznamenal dve asistencie pri triumfe Red Wings na ľade Tampy Bay 4:2. Detroit zvíťazil vo štvrtom zápase za sebou na klziskách súperov, čo sa mu naposledy podarilo v januári 2016. Český obranca získal celkovo v 25 zápasoch už 24 bodov (6+18) a je priebežne siedmy najproduktívnejší bek NHL.

Brankár Pheonix Copley vychytal pri svojom debute v drese Los Angeles víťazstvo nad Ottawou Senators 5:2. Tridsaťročný Američan, ktorý podpísal v lete ročný kontrakt s Kings, dosiahol prvý triumf od 19. marca 2019, keď ešte hral za Washington Capitals.

Winnipeg zdolal na domácom ľade Floridu 5:2. Connor Hellebuyck odchytal za Jets jubilejný 400. zápas v základnej časti NHL a zaznamenal 214. triumf.