Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Hviezdami týždňa v NHL sú St. Louis, Quick a Crawford

Hokejista Tampy Bay Martin St. Louis Foto: TASR/AP

Za prvú hviezdu vyhlásili v pondelok St. Louisa, ktorý bol s piatimi gólmi a tromi asistenciami najproduktívnejším hráčom v sledovanom období.

New York 20. januára (TASR) - Krídelník Tampy Bay Martin St. Louis a brankári Jonathan Quick z Los Angeles a Corey Crawford z Chicaga sa stali hviezdami uplynulého týždňa v zámorskej NHL. Informoval o tom oficiálny portál hokejovej profiligy.

Za prvú hviezdu vyhlásili v pondelok St. Louisa, ktorý bol s piatimi gólmi a tromi asistenciami najproduktívnejším hráčom v sledovanom období. Skúsený veterán, ktorý sa prekvapujúco nezmestil do kanadskej nominácie na ZOH v Soči, sa v sobotňajšom dueli proti San Jose blysol štyrmi gólmi, ani tento skvelý výkon však neodvrátil prehru Lightning 4:5. Aj vďaka nemu sa Tampa stále drží v tabuľke Atlantickej divízie na druhom mieste.

Quick odchytal v uplynulom týždni tri zápasy, v ktorých zaznamenal jeden shutout, pričom dosiahol úspešnosť zásahov 96,7 percenta a priemer inkasovaných gólov stlačil na 0,97. Kings aj vďaka nemu získali päť z maximálne šiestich možných bodov.

Brankár Jonathan Quick
Foto: TASR/AP


Crawford takisto priviedol Blackhawks k dvom víťazstvám, pričom dosiahol 91,6-percentnú úspešnosť a priemer 2,22 gólu na zápas.

Brankár Chicaga Blackhawks Corey Crawford
Foto: TASR/AP Photo