Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Jaroš sa vrátil do Sharks, Arizona zastavila víťaznú sériu Vegas

Hokejisti Montrealu Canadiens Nick Suzuki (vľavo) a Slovák Tomáš Tatar , archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nedarilo sa Vegas, Golden Knights v zostave aj so slovenským útočníkom Tomášom Jurčom prehrali na ľade Arizony 0:3.

New York 1. mája (TASR) - Hokejisti Montrealu zvíťazili v zápase NHL v noci na sobotu na domácom ľade nad Winnipegom 5:3. Dvoma gólmi a asistenciou k tomu prispel útočník Nick Suzuki. V zostave Canadiens chýbal pre zranenie v dolnej časti tela slovenský útočník Tomáš Tatar.

Winnipegu sa momentálne vôbec nedarí, prehral už po šiesty raz za sebou. "Myslím si, že nepriazeň osudu je niekedy dobrá vec. Je dobré, že si tým prechádzame teraz a nie za pár týždňov, keď sa začína play off. Takže si myslím, že sa z toho poučíme. Niekedy to nejde ľahko, takže si musíme nájsť cestu, ako to prekonať. Ja myslím si, že každý z nás musí veci zjednodušiť a vrátiť sa k tomu, čo sme robili predtým," uviedol pre nhl.com útočník "tryskáčov" Trevor Lewis, autor dvoch gólov.

Domácich potiahol útočník Nick Suzuki, ktorý dal dva góly a pridal asistenciu. "Vieme, aké dôležité sú tieto zápasy na konci základnej časti. Chýba nám niekoľko kľúčových zápasov, ale v tomto zápase sme zabojovali aj za nich. Sme dobrý tím, je to pre nás určite zvýšenie dôvery," povedal Suzuki.

Colorado zdolalo doma San Jose 3:0, nemecký brankár Avalanche Philipp Grubauer kryl 21 striel Sharks a dosiahol šiesty shutout v sezóne. Do zostavy sa pritom vrátil prvýkrát od 12. apríla, keďže figuroval na covidovom protokole profiligy. Okrem neho sa po pauze vrátil do zostavy "lavín" aj Mikko Rantanen, ktorý zaznamenal gól a pridal dve asistencie a aj útočník Joonas Donskoi, ktorý mal asistenciu. V zostave San Jose nastúpil slovenský obranca Christián Jaroš, odohral viac ako 10 minút, Grubauera ohrozil jednou strelou. Dvadsaťpäťročný zadák sa naposledy v zostave "žralokov" objavil 12. apríla v stretnutí proti Anaheimu.

Nedarilo sa Vegas, Golden Knights v zostave aj so slovenským útočníkom Tomášom Jurčom prehrali na ľade Arizony 0:3. Bola to prvá prehra Knights po desiatich predchádzajúcich triumfoch. Brankár Arizony Adin Hill pri svojom prvom štarte od 11. apríla nepustil za svoj chrbát ani jednu z 25 striel súpera. Bol to jeho tretí shutout v kariére.

Anaheim doma podľahol Los Angeles 1:2, o triumfe "kráľov" rozhodol 56 sekúnd pred koncom zápasu Anže Kopitar. Domáci viedli po 1. tretine 1:0 po góle Haydna Fleuryho a v druhej dvadsaťminútovke prestrieľali súpera pomerom 20:6, ale v tretej tretine dvakrát inkasovali.


NHL - sumáre:



MONTREAL CANADIENS - WINNIPEG JETS 5:3 (0:1, 3:2, 2:0)

Góly: 25. Suzuki, 34. Lehkonen (Chiarot, Evans), 39. Armia (Suzuki, Toffoli), 56. Suzuki (Petry, Perry), 59. Toffoli (Danault) – 19. Stastny (DeMelo, Wheeler), 23. Lewis (Harkins), 32. Lewis. Brankári: Allen - Hellebuyck, strely na bránku: 35:22, bez divákov.


COLORADO AVALANCHE - SAN JOSE SHARKS 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 12. Landeskog (Makar, Rantanen), 14. Makar (Rantanen, Donskoi), 59. Rantanen (Landeskog, Söderberg). Brankári: Grubauer - Jones, strely na bránku: 36:21, 4045 divákov.


ANAHEIM DUCKS - LOS ANGELES KINGS 1:2 (1:0, 0:0, 0:2)

Góly: 6. Fleury (Zegras) – 55. Andersson (Vilardi, Moore), 60. Kopitar (Brown, Anderson). Brankári: Gibson - Quick, strely na bránku: 34:25, 1717 divákov.


ARIZONA COYOTES - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 10. Hayden (Brassard, Demers), 42. Bunting (Schmaltz), 58. Fischer (Dvorak, Crouse). Brankári: Hill - Lehner, strely na bránku: 32:25, 5111 divákov.



Slováci v akcii:

Tomáš Jurčo (Vegas) 09:33 0 0 0 -1 1 0

Christián Jaroš (San Jose) 10:13 0 0 0 0 1 0


/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/