Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Jones sa stal prezidentom Flyers, Briere pokračuje ako GM

Hokejista Philadelphie Flyers Claude Giroux Foto: TASR/AP

Flyers informovali o týchto krokoch dva mesiace po odvolaní Chucka Fletchera, ktorý si v klube plnil obe funkcie.

Philadelphia 11. mája (TASR) - Novým prezidentom klubu NHL Philadelphia Flyers sa stal bývalý kanadský hokejista a neskôr dlhoročný televízny analytik Keith Jones. V pozícii generálneho manažéra "letcov" bude pokračovať Daniel Briere, ktorý zastával túto funkciu dočasne od marca.

Flyers informovali o týchto krokoch dva mesiace po odvolaní Chucka Fletchera, ktorý si v klube plnil obe funkcie. "Je pre mňa česť ujať sa tohto postu a pomôcť vrátiť klub na víťaznú cestu. Všetci vieme, že je toho schopný. Philadelphia Flyers je tradičná značka v NHL i profesionálnom športe. Zažil som, s akou vášňou dokážu fanúšikovia a celé mesto podporovať toto mužstvo, nič sa tomu pocitu nevyrovná," uviedol podľa AP Jones, ktorý pracoval uplynulých 23 rokov ako televízny analytik pre philadelphskú verziu NBC Sports. Pokrýval aj finále Stanleyho pohára, zimné klasiky a ďalšie ligové podujatia. Predtým počas aktívnej kariéry odohral v zámorskej profilige deväť sezón, záverečné tri v drese Flyers.

"Letci" už tretí rok za sebou nepostúpili do play off, pod vedením trénera Johna Tortorellu skončili vo Východnej konferencii na 14. mieste. Briere dočasne zastával post generálneho manažéra klubu od marca, teraz by mal previesť klub postupnou prestavbou. "Po krokoch, ktoré sme vykonali v minulej sezóne, úprimne verím, že toto je vzrušujúci čas pre Flyers. Myslím si, že sme na dobrej ceste," vyhlásil Briere.

Štyridsaťpäťročný Kanaďan ukončil hráčsku kariéru v roku 2015, počas nej hral za Philadelphiu šesť sezón. V roku 2010 priviedol Flyers do finále Stanleyho pohára, keď vyhral produktivitu play off so ziskom 30 bodov v 23 stretnutiach a prekonal tak klubový rekord. Celkovo absolvoval v NHL 17 sezón, v základnej časti nazbieral 696 bodov (307+389) v 973 zápasoch, v 124 dueloch play off pridal 116 bodov (53+63). Okrem Philadelphie pôsobil aj vo Phoenixe, Buffale, Montreale a Colorade.