Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Kaprizov podpísal s Minnesotou päťročnú zmluvu na 45 miliónov dolárov

Kirill Kaprizov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kaprizov ovládol štatistiky nováčikov v počte gólov, asistencií v presilovkách (8), ako aj striel na bránku (157).

New York 22. septembra (TASR) - Najlepší nováčik uplynulej sezóny NHL Kirill Kaprizov podpísal s Minnesotou Wild nový päťročný kontrakt v celkovej hodnote 45 miliónov dolárov. Ročne zarobí ruský hokejista 9 miliónov.

Rokovania o novom kontrakte sa naťahovali celé leto a nebolo isté, či 24-ročný ľavý krídelník, ktorý vletel do profiligy ako kométa, bude v zámorí pokračovať. Napokon sa obe strany dohodli dva dni pred začiatkom kempu "divochov." "Som nesmierne šťastný. Je to dobré pre mňa aj pre tím. Teraz už len chcem hrať hokej a byť so svojimi spoluhráčmi," povedal Kaprizov podľa nhl.com.

Siedmy ruský víťaz Calderovej trofeje bol s 51 bodmi (27+24) v 55 zápasoch najproduktívnejším nováčikom súťaže a bol najlepším strelcom a najviac bodujúcim hráčom Wild, ktorých doviedol do play off. "Bol som v kontakte so spoluhráčmi. Všetci mi písali a gratulovali, že sú šťastní. Písal som, že im ďakujem a že sa tiež veľmi teším," dodal Kaprizov. Minnesota začína prípravný kemp vo štvrtok, ale Kaprizov asi štart nestihne, pretože po príchode z Ruska musí ísť do karantény. Novú sezónu štartujú Wild 15. októbra proti Anaheimu Ducks.

"Je to veľký deň pre našu organizáciu, ako aj Kirilla osobne. Mať ho späť v tíme bola jedna z našich kľúčových úloh pred začiatkom kempu. Bol to dlhý proces, čo sme očakávali, ale dopadlo do dobre. Tešíme sa z toho," dodal generálny manažér Wild Bill Guerin.

Kaprizov ovládol štatistiky nováčikov v počte gólov, asistencií v presilovkách (8), ako aj striel na bránku (157). Na ľade strávil v priemere 18:18 minúty na zápas, mal úspešnosť streľby 17,2 percenta, dal najviac gólov, mal najviac asistencií aj bodov ako nováčik v histórii klubu, keď prekonal rekord Mariána Gáboríka.