Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Kings predĺžili o štyri roky zmluvu s hokejovým obrancom Walkerom

Kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid (vpravo) a hokejista Los Angeles Kings Sean Walker bojujú o puk v zápase zámorskej hokejovej NHL, archívne foto. Foto: TASR/AP

V 70 zápasoch tejto sezóny strelil päť gólov, mal 19 asistencií a bol druhým najproduktívnejším obrancom tímu po Drewovi Doughtym.

El Segundo 12. septembra (TASR) - Hokejový obranca Sean Walker predĺžil o štyri roky zmluvu s tímom NHL Los Angeles Kings. Kontrakt znie na 10,6 milióna dolárov. Po sezóne sa mal stať obmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťpäťročný Kanaďan odohral v profilige za Kings uplynulé dve sezóny. V 109 zápasoch strelil osem gólov a pridal 26 asistencií. Ofenzívny obranca a rýchly korčuliar žiaril v nižšej súťaži AHL, vďaka čomu si vyslúžil povolanie do NHL a v októbri 2018 si v najlepšej lige sveta odkrútil debut.

V 70 zápasoch tejto sezóny strelil päť gólov, mal 19 asistencií a bol druhým najproduktívnejším obrancom tímu po Drewovi Doughtym. Kings boli po nedokončenej základnej časti tretím najhorším tímom NHL a druhý rok za sebou nepostúpili do play off.