Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia NHL

Klub v Salt Lake City dočasne ponesie názov Utah Hockey Club

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nová organizácia už predstavila dočasné logo aj farebné prevedenie dresov. Finálna forma značky je však stále vo fáze príprav a zatiaľ nie je jasné, kedy bude dokončená.

Utah 14. júna (TASR) - Zámorský hokejový klub v Salt Lake City počas úvodnej sezóny v NHL dočasne ponesie názov Utah Hockey Club. Informovala o tom agentúra AP.

Nová organizácia už predstavila dočasné logo aj farebné prevedenie dresov. Finálna forma značky je však stále vo fáze príprav a zatiaľ nie je jasné, kedy bude dokončená. "Dnešok je pre štát Utah monumentálnym dňom, pretože oficiálne uzatvárame založenie nového klubu NHL. Spolupráca s NHL bola počas tohto procesu neuveriteľná, pretože organizácia nám poskytla neoceniteľné poradenstvo a podporu. Stále nás však čaká veľa práce," uviedol majiteľ klubu Ryan Smith.

Fanúšikovia môžu hlasovať o novom názve tímu do 20. júna. Z pôvodných 20 možností môžu dať hlas iba šiestim - Blizzard, Mammoth, Outlaws, Venom, Yeti a Utah Hockey Club alebo Utah HC. V logu by mala zostať zachovaná farebná schéma svetlomodrej, čiernej a bielej farby. Tie sú podľa klubu poznávacími znakmi štátu Utah. Dočasné logo má tvar kruhu, na ktorom dominuje svetlomodrá farba a nápis Utah lemuje zvyšný názov klubu.

Tím bude hrať v Delta Center. Pôvodne basketbalová aréna bude v najbližších rokoch potrebovať rekonštrukciu, aby sa zvýšila kapacita sedadiel s nerušeným výhľadom na ľad.