Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Tomáš Kopecký s podozrením na otras mozgu, tréner Vůjtek chcel výhru

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký opúšťa ľad po zranení v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

Jeden z lídrov národného tímu vydržal na ľade iba do 10. minúty. Vtedy ho lakťom "zostrelil" Sabahudin Kovačevič a Kopecký sa len horko-ťažko dostal na vlastnú striedačku.

Soči 15. februára (TASR) - Slovenskí hokejisti utrpeli v sobotu na olympijskom turnaji ďalšiu prehru a navyše prišli aj o centra druhého útoku Tomáša Kopeckého.

Ten podľa slov trénera Vladimíra Vůjteka utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela a nad jeho účasťou v nedeľňajšom stretnutí s Ruskom visí veľký otáznik.

Jeden z lídrov národného tímu vydržal na ľade iba do 10. minúty. Vtedy ho lakťom "zostrelil" Sabahudin Kovačevič a Kopecký sa len horko-ťažko dostal na vlastnú striedačku. Do hry sa už nevrátil, v strede druhého útoku ho nahradil Peter Ölvecký. Podľa prvých správ má podozrenie na otras mozgu.

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


"Tomáš hral v útoku s mladíkmi Tatarom a Juročm a veľa sme si od toho sľubovali. Bohužiaľ, zápas nedohral a stratili sme ďalšieho centra. Nemôžem povedať nič viac. Momentálne je na sledovaní a uvidíme, čo bude ďalej. Neviem, či nastúpi proti Rusku," povedal krátko po zápase hlavný tréner.

Rozhodcovia si Kovačevičov zákrok nevšimli , a tak slovinský zadák obišiel bez trestu. "Takéto zákroky rieši disciplinárna komisia, ale nám to už nepomôže. Tomáš nedohral a či dostane dištanc, je už mimo nás," dodal Vůjtek.

Slovenskí reprezentanti tak ostali bez bodu aj po druhom skupinovom zápase s hrozivým skóre 2:10. Proti Slovincom si pritom verili na víťazstvo. V zápase sa však nedokázali výraznejšie presadiť, zaostávali v rýchlosti, viazli im kombinácie a hŕstka pološancí im na úspech nemohla stačiť. Naopak Slovinci hrali umne a v rozpätí šiestich minút tretej tretiny potrestali tri chyby.

Tréner Vladimír Vůjtek v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014.
Foto: TASR/Michal Svítok


"Mali sme vyhrať. Mysleli sme si, že máme lepšie mužstvo a že to zvládneme. Chalani začali dobre, prvých desať minút bolo našich, ale bohužiaľ sme z pološancí nič nepremenili. Chalani boli pri chuti, no potom nás zbrzdili dve oslabenia a hra sa vyrovnala. Dostali sme prvý gól a mužstvo už nenašlo silu, aby zápas zvrátilo. Čakali sme, že prevahu budeme mať my. No nedokázali sme byť pánmi na ľade," povedal Vůjtek. "Prehrali sme preto, že súper hral výborne, stačil a možno nás i prevýšil v rýchlosti a stačil nám po hernej stránke."

Jeho zverenci mali veľké problémy dostať sa do dobrých streleckých pozícií a ich rozohrávky boli kŕčovité. Jediný gól strelili až v závere, keď sa počas presilovky presadil mladík Tomáš Jurčo. "Chalani sa vidia prvýkrát, boli spolu iba štyri dni. Nie je to výhovorka, aj ďalšie tímy to majú rovnaké. Ale asi v tom bolo to, že nám viazol prechod do útoku. Ako som už veľakrát vravel, nie je to príprava ako na majstrovstvá sveta, keď má tréner hráčov tri-štyri týždne pohromade a môže s nimi nacvičiť rôzne útočné varianty. Tu to nejde. Ide o to, ako si chalani porozumejú v daný moment. Skúsili sme pomeniť zostavu, ale ako bolo vidieť, tak to nefungovalo," pokračoval.

Slováci odohrajú posledný skupinový zápas v nedeľu o 16.30 h miestneho času (13.30 SEČ) proti domácemu výberu. Aj keď postup do ďalšej fázy majú automaticky istý, so základnou fázou by sa chceli rozlúčiť zlepšeným výkonom. "Musíme mužstvo zase nejako psychicky podporiť. Myslím si, že sme hrali lepší hokej ako proti USA, ale nepresadili sme sa v koncovke. Rusi tu však majú skvelý tím a je otázka, ako v im v našej momentálnej forme budeme schopní konkurovať," dodal kouč.