Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Kopecký nebude riskovať zdravie, na MS v Minsku nenastúpi

Slovenský hokejista Tomáš Kopecký opúšťa ľad po zranení v zápase základnej A-skupiny olympijského turnaja Slovensko - Slovinsko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 15. februára 2014. Foto: TASR/Michal Svítok

SLovenský reprezentant sa v drese Floridy trápil a vinou zranení odohral iba 49 stretnutí s bilanciou štyri góly a osem asistencií. Sezónu hodnotí ako jednu z najhorších v kariére.

Sunrise 17. apríla (TASR) - Hokejista Floridy Panthers Tomáš Kopecký definitívne vylúčil svoj štart na majstrovstvách sveta v Bielorusku (9.-25. mája). Slovenský útočník síce už začal po februárovom otrase mozgu trénovať na ľade, no chýba mu zápasová prax a nechce riskovať zhoršenie zdravotného stavu.

"Hocijaký jeden náraz by mohol znamenať koniec mojej kariéry," uviedol v rozhovore pre svoju oficiálnu facebookovú stránku.

Floridskí "panteri" majú za sebou nevydarenú sezónu, keď z 82 zápasov základnej časti vyhrali iba 29-krát a vo Východnej konferencii NHL obsadili predposledné 15. miesto. Trápil sa v jej drese aj Kopecký, ktorý vinou zranení odohral iba 49 stretnutí s bilanciou štyri góly a osem asistencií. Sezónu hodnotí ako jednu z najhorších v kariére. "Dá sa to tak povedať. Od začiatku sa nedarilo klubu ani mne podľa predstáv. V úvode som sa trápil, postupne som sa potom do toho dostal, ale následne ma pribrzdili zranenia. Treba povedať aj to, že ani po bodovej stránke mi to nešlo. Treba túto sezónu hodiť za hlavu a myslieť na novú," vyjadril sa 32-ročný krídelník, ktorý v tíme Panthers nastupoval prevažne na pravom krídle tretej útočnej formácie.

Florida sa rovnako ako vlani neprebojovala do play off a v tíme zavládlo veľké sklamanie. "Každý klub chce pred sezónou postúpiť a bojovať o Stanleyho pohár. Teraz, keď vidím, ako sa ostatné mužstva pripravujú na súboje play off, tak to zamrzí, že my už sme z hry vonku," pokračoval Kopecký. Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára pauzuje od februárových ZOH v Soči, kde utrpel druhý otras mozgu v priebehu pár týždňov. V zápase základnej skupiny olympijského turnaja proti Slovinsku (1:3) ho nešetrne "zostrelil" Sabahudin Kovačevič, následne ho ešte priľahol a korčuľou trafil Aleš Kranjc. "V súčasnosti už trénujem, snažím sa postupne záťaž stupňovať, aby som zistil či sa ešte neobjavia nejaké príznaky. Zatiaľ je to v pohode a budem naďalej trénovať, aby som sa čo najlepšie pripravil na nový ročník a telo bolo stopercentne fit," opísal svoj aktuálny zdravotný stav.

Slovenská reprezentácia sa už naplno pripravuje na MS v Minsku. Hoci sa Kopeckému klubová sezóna skončila, vylúčil, že by mohol posilniť národný tím v Minsku. "Od polovice februára som neodohral ani jeden zápas, chýba mi prax. Bol by to veľký hazard aj s mojím zdravím, keby som išiel na šampionát. Hocijaký jeden náraz by mohol znamenať koniec kariéry a ešte túžim hrať nejakú sezónu. Musím sa dať úplne dohromady," vysvetlil Kopecký. Najbližšie týždne plánuje ešte pobudnúť na Floride. "Starší syn musí dokončiť školský rok. Vyzerá to tak, že v priebehu júna by sme pricestovali na Slovensko," dodal.