Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Kouč Gallant sa s NY Rangers dohodol na štvorročnej zmluve

Na snímke tréner kanadskej hokejovej reprezentácie Gerard Gallant na striedačke v zápase štvrťfinále Rusko - Kanada na 84. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v lotyšskej Rige vo štvrtok 3. júna 2021. Foto: TASR/AP

Päťdesiatsedemročný Gallant v NHL naposledy viedol Vegas Golden Knights.

New York 17. júna (TASR) - Tréner Gerard Gallant sa s klubom zámorskej hokejovej NHL New York Rangers dohodol na štvorročnej zmluve. Jeho vymenovanie za nového kouča potvrdil newyorský klub v stredu večer miestneho času.

Na lavičke "jazdcov" nahradí Davida Quinna, ktorého klub odvolal po tom, ako jeho tím skončil na piatom mieste Východnej divízie a nepostúpil do bojov o Stanleyho pohár.

"Gerard sa vďaka svojim výsledkom stal jedným z najvyhľadávanejších trénerov v lige. Sme šťastní, že sa stal súčasťou nášho tímu,“ uviedol v oficiálnom vyhlásení majiteľ NY Rangers James Dolan.

Päťdesiatsedemročný Gallant v NHL naposledy viedol Vegas Golden Knights. "Zlatých rytierov" doviedol hneď v prvej sezóne klubu v NHL (2017-18) do finále play off, kde prehrali v piatich zápasoch s Washingtonom Capitals. Gallant v tom ročníku získal aj cenu Jacka Adamsa pre najlepšieho trénera sezóny.

Kanaďan trénoval v profilige Columbus Blue Jackets, Floridu Panthers a Golden Knights, ktorí ho v januári 2020 odvolali a jeho miesto zaujal Peter DeBoer. V NHL viedol 541 zápasov. Na nedávnych majstrovstvách sveta v Lotyšsku Gallant priviedol Kanadu k titulu majstrov sveta, hoci jeho tím prehral tri úvodné zápasy a iba so šťastím postúpil do štvrťfinále.