Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Kings si chcú udržať Gáboríka, ponúkli mu novú zmluvu

Marián Gáborík Foto: TASR/AP Photo

Najlepší strelec play-off sa však bude musieť uskromniť.

Los Angeles 22. júna (TASR) - Klub zámorskej NHL Los Angeles Kings má záujem o predĺženie spolupráce so slovenským hokejistom Mariánom Gáboríkom. Najlepšiemu kanonierovi play off, ktorý vystrieľal "kráľom" Stanleyho pohár, ponúklo vedenie trojročný kontrakt na 15 miliónov dolárov.

Informoval o tom portál torontosun.com s odvolaním sa na dôveryhodný domáci zdroj. Kings si chcú okrem Gáboríka udržať aj Mikea Richardsa, jediným problémom je finančná otázka. Los Angeles ho nechce ani "vytrejdovať", ani vyplatiť zvyšnú časť zmluvy. Podľa platu by mal Richards hrávať v prvej formácii čerstvého držiteľa strieborného grálu, jeho pozícia sa však upierala v poslednom období až v tretej, respektíve štvrtej päťke.

Gáborík zodvihol najcennejšiu klubovú trofej nad hlavu ako tretí hráč Kings v poradí pri jej odovzdávaní priamo na ľade. Čakal na ňu trinásť rokov, počas ktorých obliekal dresy Minnesoty, New York Rangers, Columbusu a LA. So 14 gólmi sa stal najlepším kanonierom play off a do vyrovnania rekordu legendárneho Wayna Gretzkého mu chýbal len jeden presný zásah. Pri svojej ceste po svete sa tak trofej zastaví opäť v Trenčíne, kde sa ocitne piatykrát za posledných sedem rokov.