Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

MacKinnon bodoval na domácom ľade už v 25. zápase NHL po sebe

Hokejista Nathan MacKinnon. Foto: TASR/AP

Tatar odohral 14:30 minút a na bránku vyslal jednu strelu.

New York 27. januára (TASR) - Hokejisti Seattlu Kraken prehrali v zámorskej NHL na domácom ľade so St. Louis 3:4 po predĺžení. Slovenský útočník Tomáš Tatar v drese domácich nebodoval. Colorado zdolalo Los Angeles 5:1, Nathan MacKinnon si gólom a asistenciou predĺžil sériu bodov v domácich dueloch od úvodu sezóny na 25 zápasov a zopakoval zápis Bobbyho Orra. V drese Vegas sa v súboji na ľade NY Rangers blysol hetrikom Jonathan Marchessault.

Seattle viedol ešte päť minút pred koncom druhej tretiny 3:1, no domáci o náskok prišli a v predĺžení so extra bod pripísali hráči St. Louis. Hrdinom večera sa stal ruský útočník Pavel Bučnevič, ktorý tretej časti hry najskôr vyrovnal a potom rozhodol v 64. minúte o triumfe svojho tímu po asistencii Braydena Schenna. "Nemohol mi dať lepšiu prihrávku, mne už stačilo iba trafiť bránku," uviedol Bučnevič, ktorý k dvom zásahom pridal aj asistenciu. Pre "Bluesmanov" to bol štvrtý triumf v sérii. Tatar odohral 14:30 min a na bránku súpera vyslal jednu strelu. Jeho spoluhráč Dán Oliver Bjorkstrand zaznamenal gól a asistenciu. Kraken po predchádzajúcej deväťzápasovej víťaznej šnúre prehrali piaty zo šiestich uplynulých duelov.

Colorado bodovalo naplno tretíkrát za sebou. MacKinnon sa svojou šnúrou zaradil vedľa legendárneho obrancu Bobbyho Orra, ktorý bodoval v 25 domácich zápasoch na štarte sezóny 1974/75 v drese Bostonu. Ide o druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL. Rekord drží Wayne Gretzky, v sezóne 1988/89 bodoval na domácom ľade v 40 zápasoch v sérii od začiatku ročníka v drese LA Kings. MacKinnon ťahá celkovo 13-zápasovú šnúru aspoň s bodom a s 84 bodmi (31+53) sa opäť dostal pred Nikitu Kučerova z Tampy na čelo produktivity. Dva góly za Avalanche strelil Logan O'Connor, pri prvom mu asistoval aj brankár Alexandar Georgijev. "Som rád, že sme pred All Star prestávkou chytili rytmus a vyhrali pár zápasov. Dnes to bol opäť parádny výkon celého tímu. Teraz trochu zamakáme na kondičke a verím, že po pauze sa vrátime tam, kde sme teraz skončili," zhodnotil Jared Bednar, kouč Colorada. Kings prehrali tretíkrát za sebou a 13 z uplynulých 15 zápasov.

V zápase New Yorku Rangers s Vegas zažiaril Jonathan Marchessault, keď hosťom k triumfu 5:2 pomohol hetrikom. V uplynulých šiestich zápasoch dal osem gólov a pridal tri asistencie, keď predtým neskóroval na prelome decembra a januára v deviatich dueloch v sérii. "Keď sa nedarí, je treba sa z toho čo najskôr dostať von a keď to konečne začne padať, treba v tom pokračovať," smial sa po dueli Marchessault. Jeho spoluhráč, brankár Adin Hill, mal 36 úspešných zákrokov. Domáci síce prestrieľali súpera 38:20, ale na body to nestačilo. Za Rangers mal gól a asistenciu Blake Wheeler, jeho tím vyhral v januári iba štyri z 13 stretnutí.

Bodovú sériu natiahol aj útočník Floridy Sam Reinhart. Jeho tím zvíťazil na ľade Pittsburghu 3:2 po nájazdoch. Dvadsaťosemročný kanadský útočník sa gólovo presadil v 2. tretine a bol aj autorom rozhodujúceho nájazdu v rozstrele. Bodoval už v dvanástom dueli za sebou, počas svojej úspešnej šnúry nazbieral 17 bodov (13 gólov a 4 asistencie). "Reinhart je neuveriteľný profík. Navyše je totálne nesebecký a som rád, že sa mu to vracia a boduje," povedal Paul Maurice, tréner Floridy. K tretiemu triumfu za sebou prispel brankár Sergej Bobrovskij 35 zákrokmi. Aspoň bod pre Pittsburgh zariadil 42 sekúnd pred treťou sirénou Jevgenij Malkin vyrovnávajúcim gólom na 2:2 z prvej po bekhendovej prihrávke Sidneyho Crosbyho.


NHL - sumáre:



New York Rangers – Vegas Golden Knights 2:5 (1:1, 0:2, 1:2)

Góly: 7. Wheeler (Gustafsson, Fox), 59. Kakko (Trouba, Wheeler) – 6. Rempal (Cotter, Hague), 24. Kolesar, 25. Marchessault (Barbašev, Roy), 43. Marchessault (Barbašev, Roy), 60. Marchessault (Barbašev, McNabb). Brankári: Šesťorkin - Hill, strely na bránku: 38:20.



Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 2:3 po predĺžení a nájazdoch (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)

Góly: 2. Guentzel (Rust, Karlsson), 60. Malkin (Crosby, Rust) – 5. Rodrigues (Ekman-Larsson, Bennett), 32. Reinhart (Tkachuk, Ekman-Larsson), rozh. nájazd Reinhart. Brankári: Nedeljkovic - Bobrovskij, strely na bránku: 37:31



Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 5:1(3:0, 1:1, 1:0)

Góly: 8. O'Connor (Girard, Georgijev), 15. O'Connor (Wood, Colton), 19. MacKinnon (Drouin, Rantanen), 32. Manson (Cogliano), 41. Makar (MacKinnon, Colton) – 27. Fiala (Laferriere, Doughty). Brankári: Georgijev - Talbot (21. Rittich), strely na bránku: 31:27



Seattle Kraken – St. Louis Blues 3:4 po predĺžení (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 11. Dumoulin (Larsson, Schwartz), 24. Bjorkstrand (Wennberg, McCann), 27. Tolvanen (Gourde, Bjorkstrand) – 8. Sundqvist (Schenn, Krug), 36. Thomas (Perunovich, Bučnevič), 42. Bučnevič (Thomas), 64. Bučnevič (Schenn). Brankári: Daccord - Binnington, strely na bránku: 36:18



Slovák v akcii:

Tomáš Tatar (Seattle) 14:30 0 0 0 0 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/



MacKinnon napodobnil Orra a vrátil sa na čelo produktivity


New York 27. januára (TASR) - Nathan MacKinnon je opäť na čele produktivity zámorskej NHL. Gólom a asistenciou prispel k triumfu hokejistov Colorada nad Los Angeles 5:1 a s 84 bodmi (31+53) sa dostal pred Nikitu Kučerova z Tampy Bay. Zároveň predĺžil sériu s aspoň jedným bodom v domácich dueloch od úvodu sezóny už na 25 zápasov a zopakoval zápis Bobbyho Orra.

Legendárny obranca zaznamenal rovnako úspešnú šnúru na štarte sezóny 1974/75 v drese Bostonu. Ide o druhú najdlhšiu sériu v histórii NHL. Rekord drží Wayne Gretzky, v sezóne 1988/89 bodoval na domácom ľade nepretržite v 40 zápasoch od začiatku ročníka v drese LA Kings. MacKinnon ťahá teraz 13-zápasovú šnúru aspoň s bodom a v uplynulých troch stretnutiach ich nazbieral až 11 (7+4). Je to najviac v drese Avalanche počas troch duelov od čias Petra Forsberga (5+6 v troch zápasoch vo februári 2001).

Parádnu fazónu má aj útočník Sam Reinhart z Floridy. Jeho tím zvíťazil na ľade Pittsburghu 3:2 po nájazdoch. Dvadsaťosemročný kanadský útočník sa gólovo presadil v 2. tretine a bol aj autorom rozhodujúceho zásahu v rozstrele. Bodoval už v dvanástom dueli za sebou, počas svojej úspešnej šnúry nazbieral 17 bodov (13 gólov a 4 asistencie). Už iba o päť zápasov zaostáva za klubovým rekordom Mikea Hoffmana z ročníka 2018/19, ktorý bodoval v 17 stretnutiach v sérii. Reinhart skóroval v presilovke, bol to už jeho 19. gól v početnej výhode v prebiehajúcej sezóne, čim vyrovnal klubové maximum Pavla Bureho (2000/01) a Scotta Mellanbyho (1995/96). Jednou asistenciou za Pittsburgh sa prezentoval obranca Erik Karlsson a bodoval v 10. dueli za sebou. Je to jeho druhá najdlhšia šnúra v kariére, v minulom ročníku dosiahol na métu 14 zápasov.

Jonathan Marchessault si pripísal svoj siedmy hetrik v profilige, výrazne ním prispel k triumfu Vegas na ľade New Yorku Rangers 5:2. Na prelome decembra a januára neskóroval v deviatich dueloch v sérii, no odvtedy sa strelecky chytil a v uplynulých šiestich zápasoch dal osem gólov a pridal tri asistencie. "Keď sa nedarí, je treba sa z toho čo najskôr dostať von a keď to konečne začne padať, musíte v tom pokračovať," smial sa po dueli Marchessault. Rangers sa nedarí - z prvých 35 zápasov v sezóne vyhrali 25, no v januári iba štyri z trinástich (4-7-2).