Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

O Meszároša sa zaujíma Boston, mohol by hrať s Chárom

Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo

Špekulácie ohľadom možnej výmeny slovenského hokejistu Andreja Meszároša z Philadelphie do iného klubu NHL naberajú na intenzite.

Philadelphia 27. februára (TASR) - Špekulácie ohľadom možnej výmeny slovenského hokejistu Andreja Meszároša z Philadelphie do iného klubu NHL naberajú na intenzite. Podľa analytika televíznej stanice TSN Darrena Dregera majú o služby 28-ročného obrancu záujem predstavitelia Bostonu, ktorí by ho chceli získať tesne pred uzávierkou transakcií (5. marca).

V prípade, že by sa výmena zrealizovala, stretol by sa Meszároš opäť v jednom klube s krajanom Zdenom Chárom. Dvojica slovenských zadákov okrem reprezentácie spolu hrávala aj v Ottawe. V časoch, keď bol Chára už etablovaným hráčom v NHL, zažil Meszároš v drese Senators svoj prienik do profiligy. V kanadskej metropole pôsobili v sezóne 2005/2006 a dokonca aj spolu nastupovali v jednej obrannej dvojici.

Podľa Dregera Bruins hľadajú skúseného obrancu od momentu, keď prišli pre zranenie kolena o Nemca Dennisa Seidenberga (natrhnutý predný krížny väz). Zámorské médiá píšu o pripravovanej Meszárošovej výmene už dlhšiu dobu, v úvode ročníka sa spomínal záujem Colorada či Calgary. Dôvodom je jeho končiaca sa zmluva, ktorá mu vyprší v lete, a takisto pozícia nadbytočného hráča v tíme "letcov". Tréner Flyers Craig Berube nechal slovenského reprezentanta viackrát sedieť na tribúne, v prebiehajúcom ročníku NHL tak odohral iba 35 stretnutí s bilanciou 4 góly a 12 asistencií.