Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Môže prísť aj k takej alternatíve, že hráči NHL v Soči nenastúpia

Andrej Meszároš Foto: TASR/AP Photo

Meszároš sa obáva o bezpečnosť v Soči, nechce na to však myslieť.

New York 29. januára (TASR) - Bezpečnosť na zimných olympijských hrách v Soči je často spomínanou témou posledných dní. Zastupujúci komisár zámorskej hokejovej NHL, ktorá vyšle do Ruska 150 hráčov, Bill Daly vyjadril pre agentúru AP presvedčenie, že všetko prebehne bez problémov. Pripustil však, že ak sa situácia zhorší, môže prísť aj k najhoršiemu scenáru a NHL nepovolí hráčom štart v Soči.

"Samozrejme, že mám obavy, ale nechcem na to myslieť," povedal pre web philly.com obranca Philadelphie Flyers Andre Meszároš, ktorý figuruje v slovenskej olympijskej nominácii. "Na olympiádu sa teším, nechcem sa nechať znechutiť, ale v podvedomí na bezpečnosť myslím. V každom prípade sa sústredím hlavne na hokej a na to, čo chceme v Soči dokázať," dodal Meszároš.

Keby došlo k najhoršiemu scenáru a NHL by zakázala štart hráčov zo zámoria v Soči, bol by sklamaný. "Určite by to bolo sklamanie, ale bezpečnosť je na prvom mieste. Bohužiaľ sa objavujú hrozby a vyhrážky, taký je dnešný svet...," dodal obranca, ktorý sa posledné dva zápasy nezmestil na súpisku a zápasy svojich spoluhráčov sledoval len z tribúny. "Nie je to veľmi dobré na sebavedomie, ale nemôžem s tým nič robiť," povedal Meszároš.

Philadelphia má v tíme piatich olympionikov. Okrem Meszároša budú svoje krajiny reprezentovať aj Jakub Voráček (Česko), Michael Raffl (Rakúsko), Mark Streit (Švajčiarsko) a Kimmo Timonen (Fínsko). Prvá várka hokejistov z NHL pocestuje do Soči 9. februára.