Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Meszároš na trh voľných hráčov, Viedenský sa sťahuje do Európy

Andrej Meszároš, archívne foto Foto: TASR

Otáznik visí ešte nad pôsobením Martina Réwaya, na ktorého má práva Montreal.

Bratislava 10. júna (TASR) - Slovenský hokejista Andrej Meszároš sa stane od 1. júla voľným hráčom v zámorskej NHL. Informovalo o tom utorňajšie vydanie denníka Šport v rozhovore s agentom Petrom Kadlečekom, podľa ktorého by sa v zámorí mohli v budúcej sezóne výraznejšie presadiť aj Richard Pánik s Martinom Marinčinom. Zo zámoria sa do jednej z európskych líg vrátane ruskej KHL zrejme bude sťahovať Marek Viedenský.

Meszároš sa tesne pred uzávierkou výmen v zámorí sťahoval z Philadelphie do Bostonu. V drese "medveďov" však veľa príležitosti nedostal a klub po neúspešnej sezóne nemá záujem o predĺženie spolupráce. "Andrej pôjde na trh NHL ako voľný hráč od 1. júla. Jediný klub, ktorý s ním môže dovtedy rokovať, je Boston, ale ten mu ponuku nedá. Nikto z Bruins nás ohľadom Andreja zatiaľ nekontaktoval," uviedol v denníku Šport Kadleček.

Viac šancí v zámorí by podľa jeho ďalších slov mohol dostať Richard Pánik v Tampe Bay, Martin Marinčin by mal potvrdiť svoju pozíciu v Edmontone. Pánik ako obmedzený voľný hráč už podľa Kadlečeka dostal od Tampy základnú ponuku na nový kontrakt. "To znamená, že si naňho udržala práva. K rokovaniam o zmluve príde v priebehu júla, po drafte," uviedol Kadleček a k Marinčinovi dodal: "Mal by potvrdiť oprávnenosť svojho nasadzovania v minulej sezóne aj v tej nasledujúcej."

Otáznik visí ešte nad pôsobením Martina Réwaya, na ktorého má práva Montreal. Vedenie Canadiens ho chce ponechať v juniorke Gatineau v QMJHL, zmluvu má však aj so Spartou Praha a v prípade európskej voľby sa zapojí do prípravy českého klubu.

Zo zámoria do Európy by sa mal sťahovať Marek Viedenský. Ešte počas svetového šampionátu dostal ponuku od aktuálneho víťaza Gagarinovho pohára Metallurgu Magnitogorsk. "Pre Mareka riešime Európu. Evidujeme preňho ponuky z KHL, Česka a Fínska. Má však dve až tri reálne ponuky z KHL," dodal Peter Kadleček.