Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Moore je prvý Kalifornčan, ktorý strelil hetrik za kalifornský tím

Na snímke uprostred hráč Kings Trevor Moore oslavuje gól so spoluhráčmi, vľavo Phillip Danaul a vpravo Sean Durzi v zápase hokejovej NHL Edmonton Oilers - Los Angeles Kings v noci na 17. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Oporou hostí bol brankár Calvin Petersen, ktorý zlikvidoval 22 striel, no veľkú zásluhu na len jednom inkasovanom góle má obetavosť hráčov pred ním.

Edmonton 17. novembra (TASR) - Americký hokejový útočník Trevor Moore sa stal prvým rodeným Kalifornčanom, ktorý strelil v zámorskej NHL hetrik za kalifornský tím. Podarilo sa mu to v noci na stredu pri výhre Los Angeles Kings nad Edmontonom Oilers 3:1.

Dvadsaťsedemročný útočník sa presadzoval do profiligy ťažšie. V roku 2013 neprešiel draftom a išiel do univerzitnej NCAA, výkonmi v nej si vyslúžil miesto na farme Toronta v AHL a v sezóne 2018/19 okúsil aj NHL. V Maple Leafs sa príliš nepresadil, no po príchode do LA v roku 2020 dostal viac priestoru a v uplynulej sezóne nazbieral už 48 bodov (17+31) v 81 dueloch základnej časti. V tej prebiehajúcej má nabehnuté ešte na lepšie čísla. Nastupuje v druhom útoku a v 19 dueloch nazbieral už 15 bodov (5+10).

Proti Edmontonu strelil svoj prvý hetrik v kariére v NHL. V 5. minúte otvoril strelou príklepom skóre stretnutia, v 38. upravil krátko po konci presilovky na 2:1 a míľnik zavŕšil 53 sekúnd pred koncom do prázdnej bránky. "Je to úsmevné, pretože som sa necítil, že je to môj najlepší zápas. Proste to bol jeden z tých, keď si vás puk nájde, alebo by som mal skôr povedať, že ma našli moji spoluhráči," povedal pre nhl.com.

Konkrétne švédsky spoluhráč z druhého útoku Viktor Arvidsson, ktorý mu asistoval na všetky tri góly a pokoril tak métu 300 bodov v NHL. Center lajny Phillip Danault zaznamenal asistenciu a svoju bodovú sériu natiahol na tri stretnutia (1+4). "Ak každý večer tvrdo pracujete a snažíte sa, tak dostanete odmenu," povedal Moore o svojich spoluhráčoch z lajny. "V ofenzíve tu bol pre nás celý rok, ale veľa mu to tam nepadalo. Ak sa nemýlil, medzi našimi hráčmi viedol v strelách na bránku, čo znamená, že je často v šanciach," pochválil Moorea tréner Todd McLellan.

Jediný gól Oilers strelil Zach Hyman a po veľmi dlhej dobe zostali úplne naprázdno prvý a druhý muž tabuľky produktivity súťaže. Jej líder Connor McDavid nebodoval po desiatich dueloch v sérii (10+12) a Leon Draisaitl prišiel dokonca o jedenásťzápasovú šnúru (7+13). "Hrať proti dvom z najlepších hráčov na svete bola zábava a tiež výzva. Myslím, že sme ju dobre prijali, tvrdo sme pracovali a dostali sme odmenu," povedal Arvidsson.

Oporou hostí bol brankár Calvin Petersen, ktorý zlikvidoval 22 striel, no veľkú zásluhu na len jednom inkasovanom góle má obetavosť hráčov pred ním. Tí zblokovali až 29 striel oproti ôsmim súpera. "Od prvej minúty som mal pocit, že sa hádžu pred všetko. Za to si zaslúžia obdiv, v defenzíve toho urobili naozaj veľa," povedal McDavid. Kings sú v tabuľke Západnej konferencie druhí, Edmonton figuruje v rovnakej vetve na šiestej priečke.